Volledig scherm
Beeld uit de wedstrijd SC Rheden - DVV. © Gerard Burgers

Marc Comans verpest inhaalrace SC Rheden

RHEDEN – Ondanks de bittere koude was het genieten op sportpark IJsselzicht bij de derby in 3C tussen SC Rheden en DVV (4-4). De thuisploeg boog een 1-3 achterstand om in een 4-3 voorsprong, maar gaf die toch weer uit handen. In de slotminuut kopte Duivenaar Marc Comans de gelijkmaker binnen.

Patrick d’Hulst stapte door die late gelijkmaker met een balend gezicht van het veld. ,,Dit mogen we natuurlijk nooit meer weggeven. Al is het gezien de wedstrijd misschien wel terecht.” 

D’Hulst was tegen DVV ook weer eens trefzeker. Twintig minuten voor tijd schoot hij vanaf elfmeter de thuisploeg naar 3-3. Zijn tiende treffer van het seizoen, maar eerder in het duel miste hij vanaf de strafschopstip. ,,Maar bij die tweede had ik geen twijfel. Ik heb even gewacht op een andere speler, maar ze wilden dat ik ‘m nam. Geen punt. Ik ben normaal gesproken een zekerheidje.” 

Drie minuten voor tijd tikte invaller Kai Dorland ook nog de 4-3 binnen. SC Rheden leek daarmee op weg naar een huzarenstukje, want de thuisploeg keek na een klein uurtje spelen tegen een 1-3 achterstand aan. Can Zeki opende voor SC Rheden de score, maar daarna was het woord aan de gasten. Via Kevin Harmsen, Marc Comans en Jordi de Kramer leek DVV op weg naar een driepunter. Het herstel van de thuisploeg was echter sterk, maar leverde uiteindelijk slechts een puntje op. 

Trainer Wilco Klop van SC Rheden keek met gemengde gevoelens op het duel terug. ,,Het voetbal was matig, maar knap dat we ons weer in de wedstrijd knokken.” Door het gelijkspel blijft SC Rheden derde op de ranglijst met acht punten achterstand op koploper VVG’25.

Amateurvoetbal