Volledig scherm
Marcel Omvlee keert terug in het Arnhemse voetbal, als trainer van Arnhemse Boys. © William Hoogteyling

Marcel Omvlee nieuwe trainer Arnhemse Boys

ARNHEM – Derdeklasser Arnhemse Boys heeft Marcel Omvlee (46) gestrikt als oefenmeester voor het komende seizoen. Omvlee volgt Pierre van den Berg op en neemt de plaats in van Christos Kousounis en Kyriakos Anatonoglu.

De twee Grieken werden eerder gepresenteerd als het nieuwe trainersduo, maar dat viel slecht bij een deel van de spelersgroep en achterban. Meerdere spelers lieten daarop weten de club te verlaten. Inmiddels voegden Wesley Mortier (WAVV), Ludwig Hartemink en Jimmy Pruis (beiden MASV) de daad bij het woord.

Na een wekenlange trainerssoap bleken de twee trainers niet allebei over de benodigde papieren te beschikken. Kousounis en Anatonoglu leverden hun contract weer in, omdat zij onheus bejegend zouden zijn en geen rol wilden spelen bij de tweespalt binnen de club.

Met Omvlee haalt de club nu een ‘echte’ Ernemmer in huis, ook tot zijn eigen verrassing. ,,Ik ben blij met mijn terugkeer in het Arnhemse voetbal, maar had het niet verwacht”, zegt de oefenmeester die woensdagavond sprak met de technische commissie van de club (Marc Engelberts, Stephan Menting, Giovanni Zweers, MG). Een dag later volgde het telefoontje dat hij vanuit de technische commissie wordt voorgedragen.

Omvlee, die woont in Rhenen, was in het verleden actief als hoofdtrainer bij ESA, Sprinkhanen en SC Zoelen. Ook werkte hij als assistent-trainer bij DFS in Opheusden.

Voorzitter Rick Schonis laat weten dat er nog een tweede gesprek volgt met Omvlee. ,,We moeten nog spreken over de voorwaarden, maar het is een kandidaat die past binnen de kaders die de technische commissie heeft meegekregen. Het bestuur moet dus nog besluiten, maar ik verwacht wel dat we er uitkomen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal