Volledig scherm
MASV en DFS troffen elkaar in 2018 in de finale van het districtsbekertoernooi Oost. © Marc Pluim

MASV bij De Bataven, Spero bij SC Bemmel in beker

ARNHEM/ELST - MASV, nieuwkomer in de tweede klasse, is in de voorronde van het districtsbekertoernooi ingedeeld bij de eersteklassers De Bataven en DFS, en tweedeklasser De Merino’s uit Veenendaal. Spero, ook een tweedeklasser, stuit in de poule op de eersteklassers SC Bemmel en Woezik, en tweedeklasser Prinses Irene uit het Brabantse Nistelrode. 

De KNVB maakte na de competitie-indeling voor het nieuwe voetbalseizoen ook de poule-indeling voor de hoogst spelende clubs in het districtsbekertoernooi bekend. De eerste- en tweedeklassers zijn zoals de laatste jaren gebruikelijk apart ingedeeld. De hoofdklassers, waaronder DUNO uit Doorwerth, zijn vrijgesteld en stromen pas in de knock-outfase in.

De indeling voor de derde-, vierde- en vijfdeklassers wordt naar verwachting op zondag 28 juli openbaar.

Bekerfinale

MASV treft in poule 79 met het uit de zaterdag-hoofdklasse gedegradeerde DFS de tegenstander in de bekerfinale van 2018, toen de club uit Opheusden aan het langste eind trok (2-5). Ook De Bataven is afgedaald uit de hoofdklasse. Uit de poules gaan de bovenste twee clubs door naar de eerste knock-outronde.

RKHVV, eveneens teruggezakt uit de hoofdklasse, stuit in poule 80 op eersteklasser DTS'35 uit Ede, en de tweedeklassers AVW'66 (Westervoort) en DCS (Zevenaar).

De poulewedstrijden in het bekertoernooi worden gespeeld in de weekeinden van 31 augustus/1 september, 7/8 september en 14/15 september. De eerste knock-outronde is op 16/17 november.

Poule-indeling eerste- en tweedeklassers.
Poule 77:
SC Bemmel, Prinses Irene, Spero, Woezik.
Poule 78: Bennekom, Leones, VRC, WAVV.
Poule 79: De Bataven, DFS, MASV, De Merino's.
Poule 80: AVW'66, DCS, DTS'35 Ede, RKHVV.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal

Poll

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

  • Ja (9%)
  • Ja, maar vraag dan ook andere clubs die betalen niet mee te doen (27%)
  • Ja, het is de Arnhem Cup, er moeten sowieso alleen Arnhemse clubs meedoen (10%)
  • Nee (4%)
  • Nee, het is juist leuk dat álle amateurclubs uit de regio meedoen (7%)
  • Nee, dan moet je alle clubs die betalen weren en dat is niet te doen (37%)
  • Maakt mij niet uit (6%)
1582 stemmen