Feest bij MASV, dat Spero versloeg.
Volledig scherm
Feest bij MASV, dat Spero versloeg. © Erik van 't Hullenaar

MASV haalt opgelucht adem na derby vol kaarten

ARNHEM – Het was zondagmiddag weer een ouderwetse ‘Super Sunday’ op sportpark Malburgen West in Arnhem. MASV won in een derby vol emotie van Spero (2-1). Arbiter Pascal Arnts trok liefst acht keer geel, waarvan zes keer voor de Arnhemmers. 

Verdediger Bjorn van Koppenhagen kreeg er twee kort achter elkaar en mocht er voortijdig vanaf. Met tien man hield de thuisploeg echter stand. Na afloop zorgden de uitslagen van de concurrenten voor nog meer feestvreugde. Eendracht’30 en WAVV bleven op een gelijkspel steken, waardoor MASV een riante voorsprong heeft van vijf punten in de tweede klasse I.

Wesley Martens houdt de Spero-defensie bezig.
Volledig scherm
Wesley Martens houdt de Spero-defensie bezig. © Erik van 't Hullenaar

De thuisploeg begon niet lekker aan de wedstrijd en keek na twintig minuten tegen een achterstand aan. Een uithaal van Michael van Swaay vloog, met de wind mee, hard in het doel: 0-1. MASV-trainer Roberto Straal rekende verdediger Bjorn van Koppenhagen het doelpunt aan. ,,Een verkeerde inspeelpass kan, maar daarna stil blijven staan kan dus niet.” De gasten kregen kort daarop een grote kans op 0-2, maar doelman Stefan Reijnders redde knap op een inzet van Maarten Nieuwenstein. Uit het niets kwam de thuisploeg langszij. Na een corner kopte Ludwig Hartemink bij de tweede paal raak: 1-1.

Na de pauze acteerde de thuisploeg beter. De altijd voor dreiging zorgende Angelo Siep was het eindstation na een knappe counter: 2-1. ,,We vergeten een overtreding te maken op het middenveld. We laten het gebeuren, dat was het kantelpunt in de wedstrijd”, oordeelde Spero-trainer Kevin van Veen die niet tevreden was over zijn ploeg. ,,Het was gelaten en slordig in balbezit.” 

Tweede geel

Na de 2-1 had de thuisploeg controle, maar een domme actie van Bjorn van Koppenhagen bracht MASV in de problemen. De verdediger deelde een zet uit, waarvoor hij geel kreeg en schoot daarna ook nog de bal weg. ,,Dan laat je me geen keuze. Niet slim”, sprak arbiter Pascal Arnts. Met tien man trok MASV zich terug. Lange ballen op snelheidsduivel Siep was het patroon. De bezoekers wisten zich er te weinig raad mee. 

,,Dan brengen we gewoon te weinig. Tempo omhoog en breed houden was de afspraak, maar de kwam er niet uit. Ballen vlogen zomaar over de zijlijn heen”, sprak Van Veen, die baalt van de slechte resultaten na de winterstop met slechts één puntje uit drie duels. ,,Dat is te weinig. De vorige twee duels was het resultaat ook niet goed, maar voetbalden we aardig. Dat was vandaag zeker niet het geval.” 

Amateurvoetbal