Volledig scherm
Tim Keurntjes van MASV. © BSR Agency

MASV verspeelt kans op winterkampioenschap bij nieuwe koploper DIO'30 na gemiste strafschop Siep

DRUTEN – MASV leed in Druten de tweede nederlaag van het seizoen. Op sportpark De Gelenberg won DIO’30 met 2-1 en nam daarmee de koppositie over van de Arnhemmers, die wel minder verliespunten hebben.

DIO’30 heeft 23 punten verzameld in elf duels. MASV volgt op een puntje, maar heeft het restant van de gestaakte wedstrijd tegen SDOUC (1-0 voorsprong tegen tien man) nog voor de boeg. Volgende week is de laatste ronde voor de winterstop en speelt MASV thuis tegen WAVV.

In enkele minuten gaf MASV het duel op het moeilijk bespeelbare veld volledig uit handen. Net binnen het kwartier tikte Bjorn van Koppenhagen een voorzet van Dadier Casal achter zijn eigen doelman Stefan Reijnders: 1-0. Twee minuten later was het weer raak. Deze keer ging de andere centrale verdediger, Kay van Huet, in de fout. Een voorzet belandde via de knie op de hand van de verdediger, waarop arbiter Bryan van Leeuwen naar de stip wees. Vanaf elfmeter zorgde Paul Frenken voor 2-0. 

Daarna mocht MASV blij zijn dat Brian Croonen van dichtbij via de paal naast schoot. ,,We hadden de wedstrijd onder controle, maar drie slechte momenten. Dat levert twee treffers op en een andere wedstrijd”, zei MASV-trainer Roberto Straal.

Op slag van rust deden de gasten iets terug en hoe. Een volley van Wesley Martens verdween als een raket in de kruising: 2-1. Na de pauze werd het duel pas echt een gevecht. MASV drukte en de thuisploeg loerde op de counter. Halverwege de tweede helft kreeg MASV dé kans op de gelijkmaker. Angelo Siep werd gevloerd door DIO-doelman Dennis Amati (ex-ESA) en arbiter Van Leeuwen wees opnieuw naar de stip.

 Vanaf elfmeter strandde Siep echter op de voeten van Amati. In de slotfase pompte MASV de ballen in de zestienmeter. Dat leverde hectische situaties op, maar geen treffers.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal