Volledig scherm
RKHVV - SJC. Lennart Rekmans scoort voor RKHVV. Volgend seizoen speelt hij voor MASV © Fons Sluiter, Huissen

MASV wil 'Arnhemse jongens' en haalt ook Rekmans en Arends

ARNHEM – MASV heeft met Lennart Rekmans en Lorenzo Arends opnieuw twee aanwinsten gestrikt voor het komende seizoen. Eerder gaven Ramon van ’t Veld, Mitch Olyslager, Stephen van Beek (allen SC Rheden), Dion Visser (SML) en Mohammed Al-Jaboury (DCS) al hun ja-woord aan de ambitieuze derdeklasser. Tijdens het lopende seizoen kwamen al Max van Meeteren en Orveo Ubbergen van het failliete SC Oranje naar MASV.

Met Lennart Rekmans (32) komt een gerenommeerde spits naar sportpark Malburgen West. Rekmans was eerder actief voor RKHVV, Bennekom, De Treffers, Leones, GVVV en SC Oranje. ,,We waren ook vorig seizoen al in gesprek, maar toen lukte het niet. Nu zijn we er wel uit”, zegt MASV-voorzitter Eef Kasteel, die stelt dat Rekmans mooi in het plaatje past van MASV. ,,We willen een sterke selectie neerzetten met het liefst Arnhemse jongens. Na een aantal jaren RKHVV wilde hij graag wat anders.” 

De andere nieuweling is Lorenzo Arends (21). De middenvelder stond bij tal van clubs in de belangstelling, nadat de komende overgang naar SC Oranje strandde vanwege het faillissement van die vereniging. Arends, nu nog actief bij zaterdagderdeklasser AZ 2000, speelde eerder voor ESA en de jeugd van zowel De Graafschap als Vitesse. Volgens Kasteel is MASV aantrekkelijk voor spelers vanwege de randvoorwaarden. ,,We doen veel voor de selectie. Dan moet je denken aan uitjes, kleding en andere randvoorwaarden. Bovendien timmeren we sportief aan de weg. Daardoor zijn we ook aantrekkelijker geworden voor spelers.” 

Dat het allemaal om centjes draait is volgens Kasteel totale onzin. ,,We zijn niet vergelijkbaar met bijvoorbeeld SC Oranje. Het draait bij MASV niet slechts om het eerste elftal. Het totale niveau van de vereniging moet omhoog, daar werken we hard aan. Prestaties van het eerste elftal zijn dan ook niet het belangrijkste voor mij. ,,Onze ambities is één van de beste clubs van Arnhem te worden. Financieel gezond, goed georganiseerd en met een sterk eerste elftal.’’ 

Tegenover de komst van de vele nieuwelingen staat vooralsnog slechts het vertrek van Nick Buijl. De linksback stapt over naar 1 FC Bocholt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal