Volledig scherm
© Thinkstock

MASV ziet rood van ellende in Driel, wedstrijd gestaakt

DRIEL - Het bezoekje aan Driel leverde voetbalclub MASV alleen maar ellende op. Het duel in de 4de klasse F werd kort voor tijd gestaakt, nadat arbiter Eric Philippo zich bedreigd voelde door de gasten. De thuisploeg stond op dat moment met 3-2 voor. De leidsman stuurde drie Arnhemmers weg en verliet het sportpark onder politiebegeleiding.

Nog voor de pauze mocht grensrechter Dennis van de Brink inrukken vanwege commentaar. De thuisploeg had bij rust een 3-0 voorsprong op zak. Dennis Knuiman, Kevin Dekkers en Twan Beijer vonden het net. ,,Het was vreselijk slecht van onze kant,'' oordeelde MASV-trainer Marcel Gerrist ontevreden.

Rode kaarten
Na de pauze begon MASV aan een inhaalrace. Door 2 treffers van Angelo Siep leek er weer wat mogelijk, maar in de slotfase ging het mis. Arbiter Philippo gaf de thuisploeg een vrije trap, omdat MASV-doelman Van Driel bij het uittrappen buiten de zestienmeter zou zijn geweest. Het leidde tot het nodige tumult waarbij doelman Raymond van Driel en verdediger Joshua Cortus rood kregen. Volgens de arbiter had Van Driel een kopstoot uitgedeeld en zou Cortus de man in het zwart bedreigd hebben.

Driel-voorzitter Frans Essers en secretaris Frans Elbers begeleidden de scheidsrechter naar de kleedkamer en werden daarbij op de grond geduwd door mensen uit het publiek, zo meldde Elbers. De scheidsrechter belde tenslotte zelf de politie en werd begeleid naar zijn auto.

'Arbiter lokte commentaar uit'
Aanvoerder Jaimy Vahlkamp vond de aantijgingen van de arbiter belachelijk. ,,Ik stond er met mijn neus bovenop. Raymond van Driel heeft echt geen kopstoot uitgedeeld, dat slaat nergens op. Desnoods nemen we een advocaat in de arm, want dit klopt niet.'' Over de rode kaart van Cortus was Vahlkamp duidelijk. ,,Het was commentaar, maar dat lokte de arbiter ook uit. Hij was ons aan het zoeken. Tussen de spelers zelf was er niets aan de hand. Dit is een verschrikkelijke middag, die alleen verliezers kent.''

Amateurvoetbal