Volledig scherm
MASV - WAVV. © Erik van 't Hullenaar

MASV ziet Super Sunday in het water vallen, twee goals en rood Wesley Mortier

ARNHEM – De Super Sundays van voetbalvereniging MASV zijn vermaard. Voetbal en feesten, maar zondagmiddag viel het feestje in het water. Met dank aan Wesley Mortier. De Westervoorter in dienst van WAVV schoot twee keer fraai raak en bezorgde MASV daarmee een kater (2-1 verlies).

Mortier had uiteraard schik van zijn rentree op de Arnhemse velden. ,,Heerlijk natuurlijk om zo terug te keren”, sprak de aanvaller die in de slotfase door arbiter Lennart Hermsen werd weggestuurd vanwege een tweede gele kaart. ,,En ook nog voor een overtreding op mijn vriend Ruben Bouwman. Er was niet veel aan de hand. Ik zette mijn been er voor. Vervelend om er zo af te moeten, maar het goede gevoel overheerst.”

De thuisploeg, zonder het geblesseerde duo Kay van Huet en Tim Keurntjes, had het lastig tegen de Wageningers. De thuisploeg hanteerde voortdurend de hoge lange bal, maar die kwam veelal niet aan. De jarige doelman Stefan Reynders (25) zorgde ervoor dat MASV ongeschonden de rust haalde. Reynders stopte kort voor de pauze een strafschop van Roy de Ruiter. Het bleek echter uitstel van executie. Uitgerekend Wesley Mortier deelde twee enorme dreunen uit, direct na de pauze. Na gepruts in de MASV-defensie joeg Mortier de bal in de kruising. Zeven minuten later was het opnieuw raak. De MASV-defensie was Mortier uit het oog verloren en dat is een garantie voor problemen. Koeltjes schoot Mortier de bal onder Stefan Reynders door: 0-2. De thuisploeg probeerde daarna nog wel het tij te keren, maar de overtuiging en het gogme ontbrak. Pas in de slotfase zorgde Orveo Ubbergen met een afstandspegel voor de aansluitende treffer. Verder kwam de thuisploeg echter niet. De tweede nederlaag op rij derhalve voor MASV en zorgen voor oefenmeester Roberto Straal. ,,We hebben niet ons niveau gehaald. Het was zeuren en zeiken op iedereen van onze kant. Natuurlijk ontbraken er enkele spelers, maar dat is geen excuus.”

Omdat concurrent DIO’30 ook verloor (5-1 bij Quick 1888) kan MASV nog gewoon winterkampioen worden. De ploeg moet dan wel het restant tegen SDOUC winnend afsluiten (1-0 voorsprong tegen tien man, MG). Wanneer het restant gespeeld gaat worden is nog ongewis. De KNVB heeft het restant in Ulft vastgesteld voor komende zondag, maar MASV heeft een voorkeur voor donderdagavond en is hierover in overleg met SDOUC. ,,Liever nog zouden we na de winterstop spelen, maar dat mag niet van de KNVB. Daar balen we van, want op beide momenten missen we nu spelers. Dan maar donderdagavond”, sprak Straal die op die dag ook nog zijn 53e verjaardag viert.

  1. SC Rheden kan ondanks ruime voorsprong koploper VVG’25 niet van periodetitel houden

    SC Rheden kan ondanks ruime voorsprong koploper VVG’25 niet van periodeti­tel houden

    Rheden – SC Rheden (3C) leek zondagmiddag op weg naar een knappe zege op de nog ongeslagen koploper VVG’25 uit Gaanderen. Na 45 minuten stonden de Rhedenaren op een verdienstelijke 3-1 voorsprong, maar na ruim 90 minuten floot scheidsrechter Jan Maarten ten Broek af met een 3-3 eindstand. Het zorgde voor vreugdetaferelen in het strafschopgebied van VVG’25, omdat het zwaarbevochten gelijkspel de gasten de eerste periodetitel opleverde.

Amateurvoetbal