Volledig scherm
Giovanni Oldenmenger van Arnhemse Boys wordt geblesseerd van het veld af gedragen. © Marco Gerritsen

Niemand is blij na derby tussen Eldenia en Arnhemse Boys

ARNHEM – De derby tussen Eldenia en Arnhemse Boys (2-2) kende louter verliezers. Geen van beide partijen schoot met het puntje iets op. Eldenia liet de kans liggen om aan te haken bij de topploegen in 3D (West 1), terwijl Arnhemse Boys in de strijd tegen degradatie goede zaken had kunnen doen. Bovendien gingen er twee spelers er met ernstige blessures vanaf. Stefan Gezius (hamstring) bij de thuisploeg en Giovanni Oldenmenger (enkel) bij de bezoekers.

Trainer Marcel Omvlee van Arnhemse Boys schudde na afloop nog maar eens met zijn hoofd. ,,Een gemiste kans”, oordeelde Omvlee. ,,Te weinig lef en vertrouwen om een goed resultaat neer te zetten.” Het duel leek in de openingsfase volledig de kant van de bezoekers op te vallen. Na twintig minuten stond er 0-2 op het scorebord en bovendien stond Eldenia met tien man. 

Noodrem

Na ruim een kwartier was het voor de eerste keer raak. Na een dieptepass kon Isaiah Ainembabazi ‘zomaar’ doorlopen. De Oegandees verschalkte invaller doelman Dylan van den Dam met een fraai lobje: 0-1. Twee minuten later stond de Eldense-defensie weer niet goed. Joël Libiana ging er vandoor, waarop Mathijs Huis in ’t Veld aan de noodrem trok. Rood en een strafschop oordeelde arbiter Peter Steur. Joël ‘Koning van de Korenmarkt’ Libiana klaarde het klusje vervolgens zelf vanaf elf meter: 0-2. Het numerieke overwicht was daarna niet terug te zien op het veld. De aansluitende treffer van rechtsback Jarno Kramer (bekeken schot), was dan ook geen verrassing. Kort voor de pauze kreeg de thuisploeg een tikkie te verwerken. Stefan Gezius, net terug na een jaar blessureleed vanwege een afgescheurde achillespees, moest er met een hamstringblessure vanaf.

Quote

Knap dat we ons met tien man terugknok­ken, maar het resultaat is natuurlijk een tegenval­ler.

Erwin Koen, Eldenia

Na de pauze drong het tiental aan, terwijl Arnhemse Boys op de counter loerde. Boys-speler Jimmy Pruis, ook jarenlang actief voor Eldenia, werd in kansrijke positie ten onrechte afgevlagd. Even later negeerde arbiter Steur het vlagsignaal van Boys-grensrechter Freddie Anneveld. Bryan van Schooten zorgde daarna voor de fraaie 2-2. In de slotfase waren er kansen over en weer. Ahmed Bagici en Giovanni Oldenmenger verzuimden de gasten op voorsprong te zetten. Aan de andere kant liet Louan Aarts nog een kans liggen. In de slotfase moest Boys-invaller Giovanni Oldenmenger er met een enkelblessure vanaf. ,,Knap dat we ons met tien man terugknokken, maar het resultaat is natuurlijk een tegenvaller”, oordeelde Erwin Koen, trainer van Eldenia. ,,We wisten dat Arnhemse Boys veel de lange bal hanteert en toch laten we ons er twee keer door verrassen.”

Amateurvoetbal