Volledig scherm
PREMIUM
Suus Daniëls werkt de bal in het doel voor Eldenia. © Orange Pictures/Rene Nijhuis

Niet lullen maar poetsen bij Eldenia in de topklasse

Als de bal komend weekend overal rolt, zijn de voetbalsters van Eldenia het hoogste wat Arnhem te bieden heeft aan amateurvoetbal. Maar het wordt wel anders; van de 'speeltuin' naar de topklasse.

Na twee jaar afwezigheid keren de voetbalsters van Eldenia morgen op het eigen sportpark Elden terug in de topklasse. Een aantal speelsters was er al bij toen de ploeg vanaf 2015 ook al twee seizoenen op het hoogste amateurniveau speelde, anderen deden topklasse-ervaring op bij RKHVV in Huissen.

Na een zegetocht door de hoofdklasse (103 goals in 22 duels) wordt na een glansrijk kampioenschap en de promotie alles anders. Weet ook Eldenia-sterkhoudster Suus Daniëls (27).

,,Vorig seizoen ging het scoren wel héél makkelijk, maakte ik er als centrale middenvelder 24 en onze spits Eefje van den Nieuwenhof (ze werd allround - mannen en vrouwen - regionaal topscorer, BvZ) zelfs meer dan 30", zegt Daniëls, een van de speelsters met topklassevoetbal uit haar RKHVV-tijd in de benen. ,,De wedstrijden waren niet altijd een uitdaging voor ons, dat was wel duidelijk. Dat dat nu anders wordt, weten we allemaal."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal