Volledig scherm
PREMIUM
Samir Makhoukhi: 'Zaalvoetbal moet af van het stempel 'kleine broertje'. © Erik van 't Hullenaar

Nieuwe missie voor een ex-recordinternational Samir Makhoukhi

Na jaren topsport volgt het 'zwarte gat'. Een erkend probleem: zodra de carrière er opeens op zit, is het zoeken geblazen naar een nieuw levensdoel. Vooral voetballers kampen ermee. Zo niet Samir Makhoukhi. De 35-jarige Arnhemmer stopte vorige maand na ruim veertien jaar in de top van het zaalvoetbal, maar heeft zijn volgende bestemming al te pakken.

,,Ik word assistent-trainer bij Oranje én bij Jong Oranje en daar ben ik best trots op", vertelt Makhoukhi, die in 2014 recordinternational werd bij het Nederlands zaalvoetbalteam met 120 'caps'. ,,In januari van dit jaar besloot ik dat dit mijn laatste seizoen zou worden als voetballer (zie kader onderaan, BvZ.). Toen begonnen ook de gesprekken met bondscoach Max Tjaden. Ik ben er trots op dat ik de topkandidaat was om hem te assisteren."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal