Volledig scherm
PREMIUM
OVC'85-doelpuntenmaker Nick Bijlsma viert het feestje met zijn teamgenoten. © Gerard Burgers

Nooit een saai moment met Nick Bijlsma, entertainer in OVC’85-shirt

De oogst in het gewonnen duel tegen Zelos (3-2) was zaterdag weer rijk voor OVC’85-aanvaller Nick Bijlsma. De 27-jarige buitenspeler scoorde twee goals, een gele kaart, kegelde Zelos-keeper Iwan Radstake uit de wed­strijd en had het verbaal anderhalf uur aan de stok met meegereisde supporters uit Zelhem.

Quote

‘Misschien moet je afbellen’, zei mijn vader. Maar ik zei: ‘Nee, ik moet belangrijk zijn’.

Nick Bijlsma, OVC ‘85
Volledig scherm
Nick Bijlsma beschermt de bal voor zijn tegenstander. © Gerard Burgers

Kortom: met Bijlsma tussen de lijnen is het nooit saai. De begeesterde aanvaller nam na afloop uitgelaten alle felicitaties in ontvangst. ,,Dertien goals nu dit seizoen”, rekende Bijlsma na de benauwde zege op Zelos uit waardoor OVC’85 medekoploper bleef in 3A. ,,Vorig seizoen moest ik nog wel eens rechtsback spelen, maar nu krijg ik het vertrouwen voorin. Ik was een beetje ziek deze week, buikgriepje. ‘Misschien moet je afbellen’, zei mijn vader. Maar ik zei: ‘Nee, ik moet belangrijk zijn’.”

En dat was Bijlsma. Hij scoorde 1-0 waarna Stijn van der Weerd na de pauze de tweede OVC-goal achter Zelos-invalkeeper Imran Lowenthal schoot. Eerste keus Radstake was toen al door Bijlsma uit de wedstrijd gekegeld, toen die onnodig op hem doorliep: gele kaart.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal