Volledig scherm
Archiefbeeld van De Treffers in een wedstrijd tegen Duno. © Bert Beelen

Oefenduel De Treffers-DUNO haalt het einde niet door opstootje

GROESBEEK - De oefenwedstrijd De Treffers-DUNO heeft woensdagavond in Groesbeek het einde niet gehaald. Bij een 0-2 voorsprong voor de zaterdaghoofdklasser uit Doorwerth besloot de scheidsrechter na een opstootje rond de 85ste minuut voor het einde van het duel te fluiten.

Aziz Khalouta van de Groesbeekse tweededivisionist reageerde fel na een overtreding van DUNO-middenvelder Rafaël Boer. Die overtreding was een reactie op een soortgelijke harde actie van Khalouta even daarvoor. Beide spelers kregen voor hun overtredingen geel. Alles ging gepaard met een hoop kabaal en aanmerkingen van de Treffers-bank en om verder escaleren te voorkomen werd de oefenwedstrijd daarom maar afgefloten.

Volgens Treffers-trainer Jan de Jonge  ‘een storm in een glas water’. ,,Na wat heen en weer geschop, zijn we een paar minuten eerder gestopt. Het was geen matpartij of zo.”

Voorsprong

DUNO kwam op Sportpark Zuid al vlot op voorsprong tegen een De Treffers dat aantrad met veel junioren en reserves: Koen Huntelaar gaf na een klein kwartier het beslissende tikje (0-1) na een corner. 

Daarna werd het snel 0-2 voor de gasten via verdediger Jochem Jansen, ook uit een hoekschop. Kurtley de Windt, aangever uit de corner, kreeg daarna een opgelegde kans op de derde Doorwerthse treffer, maar zijn inzet werd net voor de lijn gestopt.

Einde

Na rust werd er niet meer gescoord en was de lol er vijf minuten voor het einde wel vanaf na het oproer. Gezellig was daarna wel het weerzien tussen broers Bo (De Treffers) en Sam (DUNO) van Essen en een hoop oud-jeugdspelers van Vitesse die op het veld stonden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal