Volledig scherm
RKHVV won in 2014 de Arnhem Cup dankzij winst (na verlenging) tegen Spero. © Marc Pluim

Ook DVOV en Arnhemse Boys zeggen af voor Arnhem Cup

updateARNHEM - Ook DVOV en Arnhemse Boys hebben zich afgemeld voor het voetbaltoernooi om de Arnhem Cup. Daardoor gingen dinsdagavond de wedstrijden VDZ-DVOV en RKHVV-Arnhemse Boys niet door.

Eerder waren er al afzeggingen van OVC'85, Eendracht Arnhem en SC Westervoort. Bij de vrouwen zagen ESA, MASV en RKHVV van deelname af.  In alle gevallen verwijzen de clubs naar een tekort aan spelers, vooral door blessures.

,,We zijn verrast en teleurgesteld”, zegt toernooileider Ben van der Horst, die samen met Rob Heise en Marjo Kraaijvanger de organisatie van het toernooi in handen heeft. ,,Het is natuurlijk jammer, maar het zegt meer over de clubs dat ze niet voldoende spelers op de been kunnen brengen.”

Dat de finale van het voetbalseizoen niet de beste tijd is voor extra wedstrijden, erkent Van der Horst. ,,In december of januari hebben we alle clubs een uitnodiging gestuurd voor een evaluatie-avond voor ideeën of suggesties. Er is niemand geweest. Maar we gaan straks alles evalueren om te kijken hoe we in de toekomst verder moeten met het toernooi.”

'Beetje laat’

Na AVW'66 en Eldenia zijn nu ook VDZ en RKHVV zonder te spelen geplaatst voor de kwartfinales, die vanaf volgende week op het programma staan. De afzegging van Arnhemse Boys kwam pas een paar uur voor het treffen met RKHVV binnen.

,,Een beetje laat”, vond coach Ben Gerritsen van de Huissense hoofdklasser. ,,Ze konden geen team op de been krijgen. Bijzonder spijtig, ook voor hen, en vreemd. Als je je voor zo’n toernooi opgeeft dan trommel je toch een elftal op?”

Op de Blauwenburcht moest alles ‘ontregeld’ worden. ,,We hadden ons erop verheugd. Een paar jaar geleden wonnen we en kwam Vitesse op bezoek. Maar dat kan nog steeds.” Wat ging Gerritsen op zijn vrije avond doen? ,,Ja, er was nog een andere wedstrijd hè? Daar ben ik maar naar gaan kijken.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal

Poll

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

  • Ja (8%)
  • Ja, maar vraag dan ook andere clubs die betalen niet mee te doen (26%)
  • Ja, het is de Arnhem Cup, er moeten sowieso alleen Arnhemse clubs meedoen (9%)
  • Nee (4%)
  • Nee, het is juist leuk dat álle amateurclubs uit de regio meedoen (7%)
  • Nee, dan moet je alle clubs die betalen weren en dat is niet te doen (40%)
  • Maakt mij niet uit (6%)
1236 stemmen