Volledig scherm
Bas Broenink zoekt de korf namens Oost-Arnhem. Op de achtergrond Rosemiek Harrewijn. © Mike Bekkers

Oost-Arnhem profiteert van halve misstap Wageningen

Overzicht korfbalDe korfballers van Oost-Arnhem hebben in de hoofdklasse A van de veldcompetitie de achterstand op Wageningen tot een punt teruggebracht. De ploeg van trainer Ron Steenbergen won zelf de thuiswedstrijd tegen Heerenveen met 29-20, Wageningen kwam tegen SCO niet verder dan gelijkspel (22-22).

,,We staan erbij en dus doen we mee om de titel. We zijn in vorm en moeten onze wedstrijden blijven winnen. Leuk ook om ergens voor te spelen”, zei Steenbergen, die met zijn ploeg de eerste helft van het veldseizoen afsluit met wedstrijden tegen Mid-Fryslan (uit) en SCO (thuis).

Oost-Arnhem, met Rosemiek Harrewijn op de plek van Noa Kapteyn en Frank Lemmens voor de geblesseerde Matthijs Baerends, startte uitstekend tegen Heerenveen (5-2). Bij rust kon het nog alle kanten op (14-12) en na de pauze was de spanning bij 16-15 volledig terug. ,,Willemien Kragt scoorde toen drie keer op rij en daarna liepen we steeds verder uit”, zei Steenbergen.

Rick Verdouw scoorde 10 keer, Willemien Kragt was 7 keer trefzeker voor Oost-Arnhem.

Rheko (tweede klasse F) behaalde in Terschuur een relatief gemakkelijke zege bij Revival: 16-19 (4-8). Negen spelers van Rheko kwamen in het duel met Revival tot scoren. ,,Een goed teken”, zei De Krey, die hoopt dat zijn ploeg, nu gedeeld derde met 7 punten uit 6 duels, zich snel veilig speelt. ,,Wie weet kunnen we daarna ook nog meedoen om de bovenste plekken.”

Topscorers Rheko: Tim van den Berg 5, Peter van den Berg 4, Jarno Hoogendoorn 4.

,,Hier hoeven we ook geen punten te halen”, zei DKOD-aanvoerder Roy Aarns na het met 21-9 (14-5) verloren korfbalduel met Animo, de ongeslagen koploper in de derde klasse C. Bij DKOD ontbraken Evan van den Berg (ziek), Marielle Jansen (blessure), Sharon Brinkema (werk) en trainer-speler Jaap Jochems (blessure). ,,Dan mis je automatismen, maar iedereen was tevreden over hoe we gespeeld hebben”, aldus Aarns.

,,We hebben de tegenstander onvoldoende serieus genomen”, luidde het harde oordeel van EKCA-coach Arthur Lindeboom na de 14-6 (5-4) nederlaag van de Arnhemse korfbalploeg bij DIO (3C). ,,We hebben meer verloren dan alleen de wedstrijd. Zodra je tegenstanders niet meer beschouwt als (sport)mensen met eigen kwaliteiten en zwakheden, verlies je iets aan eigenwaarde. Kortom: een meer dan terechte uitslag!”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal