Volledig scherm
Carolien Filippo van DTS'35 (links) in duel met Maud Sakbal van Eldenia. Filippo scoorde twee keer tegen de Eldense ploeg (1-6). © Fons Sluiter

Opmars Eldenia hardhandig gestuit door landskampioen DTS Ede

ELDEN - De voetbalsters van Eldenia verloren zaterdagmiddag na twee gewonnen uitduels weer eens in de topklasse. In Elden was regerend landskampioen DTS'35 met 1-6 een flinke maat te groot. Door de zege wipte de ploeg uit Ede op de ranglijst over Eldenia heen.

In de eerste twintig minuten werd Eldenia compleet overlopen. Na zes minuten was de derde kans raak, nadat Eldenia-middenvelder Loïs van Daalen simpel van de bal werd gezet. DTS-aanvoerster Joëlle de Bondt lobte de bal vervolgens bijzonder kalm over keepster Charlotte Moor: 0-1.

De strakke Edese grip verslapte vervolgens bepaald niet, maar de hulp van Eldenia-keepster Moor was noodzakelijk voor de tweede treffer. Een ongevaarlijk afstandsschot van Carolien Filippo verdween na een uiterst pijnlijke fout van Moor via haar handen en de binnenkant van de paal over de lijn het doel in voor 0-2.

Kansen

Pas daarna ging de storm wat liggen en kreeg Eldenia meer ruimte. Kelly de Poel twee keer en Eefje van den Nieuwenhof misten echter kansen op de aansluitingstreffer. Moor herstelde zich nog wel met twee prima reddingen.

Na zeven minuten in de tweede helft was het wel raak voor de thuisploeg. Ida Danielson zette  weer eens aan voor een rush over de linkerkant en haar pass bereikte keurig De Poel die nu wel raak schoot: 1-2.

Kunstig

Daarna kreeg Danielson zelf dé kans op 2-2, maar het doelpunt viel aan de andere kant; Filippo, voormalig speelster van RKHVV, schoot een vrije trap kunstig in de hoek (1-3). Daarmee was het duel wel beslist en liep DTS via invalster Dominique van Wensveen, Yvette Derks en een benutte penalty van Gera op den Kelder zelfs uit naar 1-6.

Opstelling Eldenia: Moor; Kwieman (50. Marcus), Van Weert, Tacken, Sakbal; Blom, Van Daalen, Daniëls; De Poel (64. Wenno), Van den Nieuwenhof (74. De Reus), Danielson.

Amateurvoetbal