Volledig scherm
Vitesse-trainer Henk Fraser: met Oud Feyenoord in Wintercup? © ProShots

Oud Feyenoord en Oud FC Wageningen op Wintercup in Arnhem

ARNHEM - SC Oranje organiseert 23 december een zaalvoetbaltoernooi om de Wintercup. Voorname gasten zijn de teams van Oud FC Wageningen en Oud Feyenoord: de Good Old Boys.

Het initiatief komt vanuit de Arnhemse voetbalclub SC Oranje, dat op zoek was naar een alternatief voor het jaarlijkse voorjaarstoernooi om de Arnhem Cup.

Naast SC Oranje en de twee teams van oud-profs doen ESA, Arnhemia, Spero, De Treffers en een regioteam (een selectie van Arnhemse spelers) onder leiding van Vincent Selhorst mee.

Volgens Oranje-trainer Carel van der Velden kwam het toernooi niet zo makkelijk van de grond. ,,We wilden wat anders voor de Arnhem Cup. Sinds Vitesse niet meer tegen de winnaar wil spelen, zijn we daar een beetje klaar mee. Maar het lukt ook niet om alle clubs mee te laten doen.”

Van der Velden verwacht van beide oud-profteams de nodige weerstand voor de amateurs. ,,Henk Fraser (trainer van Vitesse,red.) komt ook even meedoen met Feyenoord, maar niet te lang want Vitesse speelt die dag ook nog (uit bij PSV,red). Ik verwacht bijvoorbeeld ook Mike Obiku, Oscar Moens, Tim de Cler, Ben Wijnstekers en André Stafleu.”

Met welke spelers Oud FC Wageningen aantreedt, is nog niet duidelijk. van der velden verwacht 'jonkies'als  Marcel van Brakel, Rene van Gameren, Andre Hagen en Armand Mannen. 

Het toernooi wordt gespeeld in sportcentrum Rijkerswoerd van 10.00 uur tot 17.00 uur. Aansluitend is er feest bij SC Oranje.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Amateur leeft als prof: Lukas de Vries (18) regelt buitenlandse stages
    PREMIUM

    Amateur leeft als prof: Lukas de Vries (18) regelt buitenland­se stages

    ,,Voor de duidelijkheid: ik ben geen bijzonder talent." Zo opent de 18-jarige Lukas de Vries in de achtertuin van zijn ouderlijk huis in Oosterbeek. Hij is home alone, zijn ouders en broertjes zijn op vakantie, maar dat betekent niet dat De Vries - net zijn havodiploma op zak - de bloemetjes buiten zet. Sterker: terwijl zijn leeftijdsgenoten feestvieren in Salou-achtige oorden, werkt Lukas zich in het tuinschuurtje met zelf aangeschafte fitnessapparatuur in het zweet. Doel: topfit afreizen naar zomerstages in Italië en Engeland.

Amateurvoetbal