OVC'85 (rechts), hier in actie tegen DVOV, kwam tegen DVE-Trajanus voor de zevende keer op rij tot winst.
Volledig scherm
OVC'85 (rechts), hier in actie tegen DVOV, kwam tegen DVE-Trajanus voor de zevende keer op rij tot winst. © Gerard Burgers

OVC'85 beleeft benauwde momenten, maar bindt ook DVE-Trajanus aan zegekar

NIJMEGEN – OVC’85 blijft uitstekend presteren in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal. De ploeg uit Oosterbeek won zaterdag de lastige uitwedstrijd bij DVE-Trajanus in Nijmegen met 1-0 dankzij een vroege goal van Nick Bijlsma. Dat betekende de zevende zege op rij voor OVC’85.

Door die fantastische reeks staat OVC’85 met 27 punten uit elf duels op een keurige tweede plaats, één punt achter koploper FC Zutphen, dat thuis won met 9-1 van DVOV uit Velp.

,,Dit zijn mooie resultaten”, sprak Marco Bosch, trainer van OVC’85, na de benauwde zege. ,,We hebben vandaag terecht gewonnen. Alleen hadden we het beter moeten uitspelen. De eindpass om tot een kans te komen was vaak niet goed. Daardoor bleef het toch onnodig spannend.”

,,Tussen de tachtigste - en negentigste minuut waren er toch een paar ‘billenknijp’-momenten voor ons doel. Maar René (Gerrist, RG) stond weer fantastisch te keepen.”

Dankzij het goede keeperswerk van Gerrist hield OVC’85 de voorsprong vast en schreef andermaal drie punten bij. Komende zaterdag sluit OVC’85 het kalenderjaar af met een thuiswedstrijd tegen vv Dieren, dat getraind wordt door oud-OVC’85-coach Wim Kamphuis.

Amateurvoetbal