Volledig scherm
OVC'85 - Dieren © Rolf Hensel

OVC’85 en vv Dieren in evenwicht

OOSTERBEEK – Het duel tussen de subtoppers OVC’85 en vv Dieren uit 3A eindigde zaterdagmiddag in een 2-2 gelijkspel. De gasten uit Dieren, waar meer dan een handvol basisspelers ontbraken, kende op het zonovergoten en drukbezochte sportpark De Bilderberg in Oosterbeek een droomstart.

Al binnen het eerste kwartier stond de ploeg van trainer Wim Kamphuis, vorig jaar nog actief bij OVC’85, op een 2-0 voorsprong. Wessel de Lange kopte al na drie minuten de bal achter doelman Rene Gerrist en ruim tien minuten later verdubbelde de snelle flankspeler Joey Curré de marge.

De stand was tevens de ruststand, mede omdat Nick Bijlsma namens de thuisploeg drie riante kansen liet liggen. Na rust was het eenrichtingsverkeer. OVC’85 was de bovenliggende partij en drukte vv Dieren achteruit. Ampa van der Drift zorgde kort na rust voor de aansluitingstreffer en dat was de opmaat naar een spannende tweede helft. De thuisploeg ging daarin op jacht naar de gelijkmaker, die uiteindelijk tien minuten voor tijd ook viel door invaller Jesper Onck.

Een doelpunt die de emoties deed oplaaien op De Bilderberg. Dieren grensrechter Dick van Someren vlagde – terecht – voor buitenspel, maar daar wilde arbiter Rudolf Letshert niets van weten. ,,Zeker een meter buitenspel”, aldus de grensrechter. Dieren was woest, maar Letschert bleef bij zijn beslissing. De gelijkmaker zorgde voor een enorme ontlading bij OVC’85.

Vv Dieren hield door dit resultaat wel de tweede plaats in de derde klasse A vast en heeft nu 43 punten uit 20 wedstrijden. OVC’85 zakte door de remise naar de vierde plaats, mede omdat SKV thuis verrassend won van koploper Be Quick Zutphen. De ploeg uit Zutphen greep ondanks de nederlaag de titel door het resultaat van OVC’85 tegen vv Dieren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal