Fabian van Grootveld gaat verhaal halen op de tribune bij OVC’85 in Oosterbeek.
Volledig scherm
Fabian van Grootveld gaat verhaal halen op de tribune bij OVC’85 in Oosterbeek. © Gert Budding

OVC’85-speler heeft spijt van gang naar tribune: ‘Wilde hem alleen vragen zijn mond te houden’

OOSTERBEEK Fabian van Grootveld is geschrokken van alle commotie die zijn actie na zijn rode kaart tijdens de voetbalwedstrijd in 3A tussen OVC’85 en FC Zutphen (1-5) afgelopen zaterdag teweeg bracht.

De speler van OVC’85 klom na te zijn weggestuurd de tribune op om verhaal te halen bij een supporter van de tegenstander. Van Grootveld wil graag zijn kant van het verhaal kwijt.

,,Maandagmorgen werd ik gebeld door familieleden over de gebeurtenissen”, vertelt Van Grootveld. ,,Ze hadden in de krant gelezen dat ik iemand op de tribune te lijf wilde gaan. Maar dat was zeker niet het geval. Ik ben wel over het hek geklommen en naar die man toegelopen, maar alleen om te vragen of hij zijn mond wilde houden. Ik had absoluut niet de bedoeling hem pijn te doen.”

,,Er ontstaat nu een bepaald beeld van mij. Ik word weggezet als een soort crimineel”, zegt hij.

Desalniettemin heeft Van Grootveld spijt van zijn actie. ,,Ik had het niet moeten doen. Zoiets heb ik nog nooit eerder gedaan en zal ook niet meer voorkomen. Na die rode kaart vanwege mijn tweede gele, raakte ik gefrustreerd. Die tweede kaart was terecht, maar die eerste niet. Toen ik het veld afliep, werd er door iemand vanaf de tribune iets geroepen in de trant van ‘allemaal eigen schuld’. Daarop ben ik over het hek gesprongen en naar hem toegelopen.”

Van Grootveld werd staand voor de luidruchtige supporter om zijn middel gegrepen door Gerrit-Jan Barten, de trainer van Angeren, die als toeschouwer aanwezig was. Barten hield Van Grootveld in bedwang en dirigeerde hem terug naar het veld. De rust keerde daarna snel terug.

Het bestuur van OVC’85 laat bij monde van voorzitter Daniël Corbeek weten het incident deze week intern te bespreken.

Amateurvoetbal