Volledig scherm
Benjamin Ahuluheluw van MASV viert zijn goal. © BSR Agency

Periodetitel en dolle boel bij MASV na ruime winst op Quick 1888

ARNHEM - Het was zondagmiddag weer een ouderwets dolle boel op sportpark Malburgen West. MASV won overtuigend van Quick 1888 (4-1) en profiteerde optimaal van puntenverlies van de concurrenten Eendracht’30 en Union. De Arnhemmers pakten daardoor, als debutant in de tweede klasse, direct de eerste periodetitel.

Bij rust had de thuisploeg de klus al geklaard. Benjamin Ahuluheluw opende al snel de score na een fraaie kapbeweging: 1-0. Kort voor de pauze besliste Angelo Siep het duel. De razendsnelle aanvaller schudde knap twee verdedigers van zich af en bleef voor doelman Zev de Bruijn koel: 2-0. ,,Een geweldig doelpunt. Heerlijk om zo te scoren.”

Na de pauze schoot Tim Keurntjes een strafschop binnen, nadat Benjamin Ahuluheluw was neergelegd. Weer Siep zorgde daarna voor 4-0. De angstig opererende Nijmegenaren deden daarna via Lars Janssen pas wat terug: 4-1. In de slotfase verzuimde Angelo Siep de score verder uit te bouwen. Twee grote kansen leverden op miraculeuze wijze geen doelpunten op. ,,Die hadden er geen gewoon in gemoeten. Balen, want nu blijf ik voorlopig staan op achtennegentig treffers voor MASV”, sprak Siep die in de lopende competitie alleen tegen Spero geen doel trof.

Trainer Roberto Straal was uiteraard tevreden over de periodetitel, maar kritisch over het veldspel. ,,Het was vandaag gewoon slecht. We waren slordig. Goed dat Stefan Reynders in het doel scherp is, anders wordt het nog lastig. Maar het resultaat is natuurlijk prachtig. Dat gaan we flink vieren.”

Amateurvoetbal