Volledig scherm
PREMIUM
Hugo Oversteegen wordt na zijn doelpunt voor EDS geknuffeld door Dennis Kragt (uiterst rechts), Simon Hokke (links), Twan Stoffers en Rutger Brouwer (7) vieren het feestje mee. © Gerard Burgers

Precies op tijd fit na een beenbreuk, scoren en een publiekswissel krijgen: zo word je dé man van de derby

Een slechter seizoen dan zijn vorige is ondenkbaar. Hugo Oversteegen brak in oktober vorig jaar én in april zijn been, Sportclub EDS degradeerde kansloos uit de vierde klasse. Zondag haalde hij sportieve revanche in ‘de wedstrijd van het jaar’. Door zijn goal kwam de 2-0 eindstand in de burenruzie tussen EDS en Dierensche Boys op de borden.

De derby tussen het grote Dieren en kleine Ellecom leeft. De wedstrijd trekt een veelvoud aan publiek dat bij andere duels langs het hek staat, een midden in de nacht opgehangen spandoek voor de trainer van ‘de Boys’ - zie kader onderaan -, rookbommen voor de aftrap, vuurwerk na afloop, de omlijsting haalt een niveau waar het spel van de vijfdeklassers meestal niet aan kan tippen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal