Volledig scherm
Het eerste vrouwenteam in de geschiedenis van voetbalclub Redichem trapt 17 februari af. © dg

Primeur Redichem in februari: aftrap eerste vrouwenteam

HEELSUM - Voetbalclub Redichem uit Heelsum hoopt 17 februari een primeurtje te beleven. Die dag staat de eerste competitiewedstrijd van een eerste vrouwen-team op de agenda. 

Nooit eerder in de geschiedenis van de club (opgericht in 1959) was er een eerste vrouwen-elftal. Angela Ruisch is de eerste trainer. Zij gaat 17 februari met haar ploeg op bezoek bij Blauw Geel’55 in Ede. Op 3 maart is de eerste thuiswedstrijd in Heelsum; tegen Lunteren.

Redichem is door de KNVB toegevoegd aan de 5de klasse-3 met onder andere Bennekom en Wageningen. 

In de gemeente Renkum heeft ook OVC'85 een eerste vrouwen-elftal in de competitie.  De Oosterbeekse voetbalsters spelen in de vijfde klasse-4. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Amateur leeft als prof: Lukas de Vries (18) regelt buitenlandse stages
    PREMIUM

    Amateur leeft als prof: Lukas de Vries (18) regelt buitenland­se stages

    ,,Voor de duidelijkheid: ik ben geen bijzonder talent." Zo opent de 18-jarige Lukas de Vries in de achtertuin van zijn ouderlijk huis in Oosterbeek. Hij is home alone, zijn ouders en broertjes zijn op vakantie, maar dat betekent niet dat De Vries - net zijn havodiploma op zak - de bloemetjes buiten zet. Sterker: terwijl zijn leeftijdsgenoten feestvieren in Salou-achtige oorden, werkt Lukas zich in het tuinschuurtje met zelf aangeschafte fitnessapparatuur in het zweet. Doel: topfit afreizen naar zomerstages in Italië en Engeland.

Amateurvoetbal