Volledig scherm
Sportpark Schuytgraaf in Arnhem. © Jan Willem Vaartjes

Profclubs oefenen op Arnhemse sportpark Schuytgraaf

ARNHEM - Sportpark Schuytgraaf in Arnhem is vanwege de aanwezigheid van natuurgras en een tribune ook dit jaar weer in trek als oefenlocatie voor buitenlandse profvoetbalclubs die zich in de regio voorbereiden op het nieuwe seizoen.

Vanavond (donderdag) treffen het Griekse PAOK Saloniki en het Belgische AA Gent elkaar op de thuishaven van derdeklasser Arnhemse Boys. De aftrap is om 19.00 uur.

In de komende weken staan nog twee oefenduels gepland. Op zondag 22 juli (18.30 uur) speelt het Turkse Antalyaspor tegen Kuwait SC. Vier dagen later, op donderdag 26 juli, is ook het duel tussen het Griekse Olympiakos Piraeus en het Turkse Göztepe SK (19.00 uur) op sportpark Schuytgraaf.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Amateur leeft als prof: Lukas de Vries (18) regelt buitenlandse stages
    PREMIUM

    Amateur leeft als prof: Lukas de Vries (18) regelt buitenland­se stages

    ,,Voor de duidelijkheid: ik ben geen bijzonder talent." Zo opent de 18-jarige Lukas de Vries in de achtertuin van zijn ouderlijk huis in Oosterbeek. Hij is home alone, zijn ouders en broertjes zijn op vakantie, maar dat betekent niet dat De Vries - net zijn havodiploma op zak - de bloemetjes buiten zet. Sterker: terwijl zijn leeftijdsgenoten feestvieren in Salou-achtige oorden, werkt Lukas zich in het tuinschuurtje met zelf aangeschafte fitnessapparatuur in het zweet. Doel: topfit afreizen naar zomerstages in Italië en Engeland.

Amateurvoetbal