07-03-2020: Voetbal: Eefde v OVC 85: Eefde
3e Klasse seizoen 2019-2020

L-R het team van OVC 85 viert de periodetitel
Volledig scherm
07-03-2020: Voetbal: Eefde v OVC 85: Eefde 3e Klasse seizoen 2019-2020 L-R het team van OVC 85 viert de periodetitel © BSR Agency

Promotiefeest in Arnhem en Oosterbeek is dichtbij: voetballers OVC’85 en MASV zijn zeer kansrijk

ARNHEM/OOSTERBEEK - Voetbalbond KNVB gaat bij toewijzing van promotie van amateurclubs uit van het gemiddeld aantal punten van d e koplopers. Dat betekent dat OVC’85 uit Oosterbeek en MASV uit Arnhem bijzonder kansrijk zijn volgend seizoen een klasse hoger te spelen.

Nadat de KNVB de competities vanwege corona stil legde, werden promoties en degradaties geschrapt. Omdat veel clubs deze zomer het zondagvoetbal verlaten en sommige uit het zaterdagvoetbal verdwijnen of vrijwillig lager gaan spelen, komen er toch plekken vrij. Clubs die willen promoveren konden zich daarvoor tot 15 mei inschrijven bij de KNVB. 

OVC’85 heeft de beste uitgangspositie van alle koplopers in de vier derde klassen van het zaterdagvoetbal in district oost. MASV heeft van de zondag tweedeklassers op een na de beste promotiekans.

Voor OVC'85 zijn de kansen zeer groot om een lege plek in de tweede klasse op te vullen. Hoewel bij het zaterdagvoetbal de uitstroom minder groot is dan bij het zondagvoetbal.  Maar de Oosterbekers zijn sowieso kandidaat nummer één. Het zou de tweede promotie betekenen sinds de club in 2017 het zondagvoetbal voor de zaterdag verruilde.

MASV vorig seizoen: kampioen van de derde klasse C.
Volledig scherm
MASV vorig seizoen: kampioen van de derde klasse C. © Jan Ruland van den Brink

In het zondagvoetbal moet het Arnhemse MASV, dat de competitie beëindigde als koploper van de tweede klasse I, alleen het Apeldoornse Columbia voor zich dulden: de koploper van 2J.  In de eerste klasse komen sowieso diverse plaatsen vrij omdat verschillende clubs het zondagvoetbal verlaten om op zaterdag te gaan spelen.

Voor MASV zou het de tweede promotie op rij zijn. De club kwam dit seizoen voor het eerst in de historie uit in de tweede klasse en zou volgend seizoen debuteren in de eerste.

 Sc Veluwezoom

Het sportclub Veluwezoom van trainer Jhon van Beukering maakt eveneens een gerede kans. De Velpenaren staan derde in de virtuele lijst van beste koplopers van de vijfde klassen. SC Veluwezoom (5E) heeft alleen De Lutte (5A) en Sc Rekken (5B) voor zich.  

SML/VDZ

De kansen voor SML en VDZ (nummers 2 en 3 in 3D West) lijken klein door de regel dat koplopers voorgaan. Pas als er na alle koplopers van de derde klassen nog plaatsen over zijn, komen zij in aanmerking. SML heeft dan als nummer twee weer veel betere papieren dan VDZ.  

Amateurvoetbal