Volledig scherm
Fabian Mösle scoorde voor Redichem. Archieffoto Marc Pluim

Redichem begint met een klinkende zege

HEELSUM - Voor Redichem begon, omdat er in de derde klasse A een oneven aantal clubs zitten, zaterdag de competitie. Na een stroeve start tegen UNI VV werd het uiteindelijk 5-0 voor de ploeg van trainer Maarten Kerkhof.

Kort voor rust brak Fabian Mösle voor Redichem de ban: 1-0. In het tweede part was de thuisploeg veel beter en had UNI VV niet veel te vertellen. Nadat Dennis van Willigen de 2-0 had gemaakt, ging het bij de Nijmegenaren het kaarsje al snel uit. Vervolgens voerden Bart Bovendeur, Paul Dorland en Thomas Swart het doelsaldo op naar 5-0.

  1. Duno: Tien jaar later
    column

    Duno: Tien jaar later

    Duno-uit, dat was – toen ik tien jaar geleden zelf nog een poging tot voetbal waagde – geen potje waar ik naar uit keek. Integendeel. Ik speelde bij Wodanseck en de wedstrijd tegen Duno was onze streekderby in de vierde klasse zaterdag. De verpersoonlijking van Duno was Hans Bisdonk, een Jaap Stam met sik. Een keiharde verdediger die qua postuur niet zou misstaan op een rugbyveld. Duno had meer stoere kerels die ook van voetbal genoten als ze de bal niet hadden. De ochtend na zo’n derby kon ik amper uit bed komen.

Amateurvoetbal