Volledig scherm
Beeld uit de wedstrijd tussen Redichem en AZ 2000. Beide clubs zitten in degradatieproblemen. © Erik van 't Hullenaar

Redichem houdt degradatiezorgen

HEELSUM - Redichem heeft zich dinsdagavond niet van de degradatiesores in de derde klasse A kunnen verlossen. De Heelsummers verloren de belangrijke inhaalwedstrijd tegen JVC Cuijk: 3-5.

De ploeg uit Cuijk wipte dankzij de winst van de dertiende en laatste plaats, over Redichem, Excelsior Zetten en AZ 2000, heen naar de veilige tiende plek.

Redichem maakte op sportpark Wilhelmina geen moment aanspraak op de overwinning. JVC Cuijk leidde bij rust al met 1-3. Tim Zegveld was de Heelsumse doelpuntenmaker (1-2).

Na rust liepen de Brabanders uit naar 1-5, alvorens opnieuw Zegveld en Bart Bovendeur de uitslag nog iets dragelijker maakten voor Redichem: 3-5.

Stand onderin 3A: 9. UNI VV 20-18, 10. JVC Cuijk 20-16, 11. Redichem 19-15, 12. Excelsior Zetten 20-15, 13. AZ 2000 20-14.
Nummer 13 degradeert rechtstreeks, nummers 11 en 12 spelen nacompetitie voor klassebehoud.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. 3A: Persoonlijke fouten doen AZ 2000 de das om; degradatie komt dichtbij, Dieren maakt zich op voor nacompetitie

    3A: Persoonlij­ke fouten doen AZ 2000 de das om; degradatie komt dichtbij, Dieren maakt zich op voor nacompeti­tie

    ZELHEM - AZ 2000 leed in de derde klasse A een kostbaar 4-1 verlies bij Zelos. Interim-trainer Jan Brouwer, die deze week na het vertrek van trainer Patrick Baltus, voor de groep stond had ondanks de nederlaag positieve zaken gezien. ,,Natuurlijk is het balen als je hier verliest. Ik vind echter dat de ploeg vandaag keihard gewerkt heeft”. Brouwer in een ver verleden zelf een goede voetballer zag met lede ogen het ontstaan van de tegendoelpunten aan. ,,We zijn door een aantal persoonlijke fouten de boot in gegaan. De inzet was goed, maar we geven de doelpunten te gemakkelijk weg.
  2. Spelers OVC’85 geven trainer Marco Bosch bierdouche na bereiken nacompetitie

    Spelers OVC’85 geven trainer Marco Bosch bierdouche na bereiken nacompeti­tie

    OOSTERBEEK - Marco Bosch, trainer van OVC’85, kreeg zaterdagmiddag na de thuiswedstrijd tegen ESA (3A) een bierdouche van zijn spelers. De voetballers uit Oosterbeek waren dolblij met de 2-2 remise tegen de ploeg uit Arnhem, want door dat resultaat verzekerde OVC’85 zich voor de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse van het zaterdagvoetbal. Een knappe prestatie van de gepromoveerde ploeg uit Oosterbeek.

Amateurvoetbal