Volledig scherm
Archiefbeeld: Redichem - AZ 2000 © Erik van 't Hullenaar

Redichem maakt 3-0 achterstand ongedaan door drie benutte penalty’s

OEKEN - Redichem (3A) speelde zaterdagmiddag met 3-3 gelijk op bezoek bij Oeken. De ploeg uit Heelsum toonde veerkracht door een 3-0 achterstand ongedaan te maken. Opvallend was wel dat alle drie treffers van Redichem werden gescoord uit strafschoppen.

,,Niels Koenderink heeft vandaag een hattrick gemaakt uit penalty’s”, sprak John van Dijk, interim-coach van Redichem, blij. ,,Dat is best bijzonder.” Koenderink benutte zijn eerste strafschop op slag van rust. De 3-2 viel pas tien minuten voor tijd, waarna de verdediger van Redichem diep in blessuretijd ook nog eens de 3-3 maakte. En wederom vanaf elfmeter!

,,Voor de rust deden we alles dat we niet moesten doen”, analyseerde de interim-coach de wedstrijd. ,,We gingen mee in hun spelletje door ook alleen maar de lange te spelen. Ik heb er de rust op gehamerd, dat we moesten gaan voetballen. Compacter spelen en de combinaties zoeken.” Het was niet aan dovenmansoren gericht. Door die strijdwijze en door de drie wissels kantelde de wedstrijd, waardoor Redichem alsnog een niet meer verwacht puntje overhield aan het duel in Oeken. En dat éne puntje kan weleens heel belangrijk zijn.

De spanning om de degradatieplaatsen in de derde klasse A is namelijk om te snijden, met nog één speelronde te gaan. ,,Wij kunnen niet meer rechtstreeks degraderen”, wist Van Dijk. ,,Indien we volgende week thuis winnen van SKV, dan ontlopen we ook de nacompetitie. Mochten we verliezen, en JVC Cuijk en Uni VV morsen punten, dan we ook veilig.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal

Poll

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

  • Ja (10%)
  • Ja, maar vraag dan ook andere clubs die betalen niet mee te doen (29%)
  • Ja, het is de Arnhem Cup, er moeten sowieso alleen Arnhemse clubs meedoen (9%)
  • Nee (2%)
  • Nee, het is juist leuk dat álle amateurclubs uit de regio meedoen (6%)
  • Nee, dan moet je alle clubs die betalen weren en dat is niet te doen (39%)
  • Maakt mij niet uit (5%)
316 stemmen