Volledig scherm
Redichem - DVE-trajanus © Rolf Hensel

Redichem repareert blunder met wereldgoal, maar wint niet

RENKUM/HEELSUM – Redichem heeft op eigen veld een punt overgehouden aan de degradatiekraker tegen DVE-Trajanus: 1-1.

Hekkensluiter Redichem startte desastreus. Doelman Jasper Tijssen liet na amper een minuut voetballen een zacht afstandsschot los, Irfan Eren tikte het buitenkansje binnen: 0-1. De vroege, onnodige achterstand betekende een zoveelste tegenvaller voor de thuisploeg, dat voor de winterstop elf maal verloor en slechts een keer won.

Redichem rechtte de rug, werkte hard, maar creëerde voor de rust nauwelijks gevaar. Ook in de tweede helft bleef de ploeg van trainer Maarten Kerkhof onnauwkeurig in de passing, maar schoof het op basis van werklust steeds verder op richting de goal van Serdar Ozturk. De DVE-Trajanus keeper moest uiteindelijk vissen na een prachtige vrije trap van linksback Ymar de Jong. In plaats van de bal vanaf de zijkant voor te geven, schoot De Jong de bal direct in de kruising.

In de slotfase voerde Redichem de druk verder op. De Nijmeegse bezoekers wankelden, maar het bleef gelijk. ,,We hebben een goede winterstop gehad. De selectie is weer fit. We hebben goed getraind en de teamgeest is fantastisch. Dat zag je vanmiddag terug”, vond Redichem-trainer Maarten Kerkhof. ,,Eigenlijk moesten we vandaag met het oog op de ranglijst winnen. Maar na al die nederlagen voor de winterstop, is een punt positief. Volgend weekend moeten we bij Oeken, dat ook tegen degradatie vecht, weer net zoveel strijd leveren en winnen.”

Amateurvoetbal