Redichem verliest in ‘hotsknotsbegonia-duel’ voor de achtste keer op rij

HEELSUM – De degradatiezorgen nemen toe voor Redichem in de derde klasse A. De ploeg uit Heelsum verloor zaterdag op eigen veld van Uni VV uit Nijmegen: 1-3. Dat betekende de achtste nederlaag op rij voor Redichem dit seizoen.

Volledig scherm
Redichem (gele shirts) op archiefbeeld. © Erik van 't Hullenaar

Een toeschouwer omschreef het duel als ‘een overtreffende trap van hotsknotsbegonia-voetbal’. Die term gebruikte ooit wijlen Bert Jacobs als trainer van Vitesse na een erbarmelijke partij voetbal.

Op het koude sportpark Wilhelmina maakte Nando Kersten vanaf de penaltystip de enige goal voor Redichem, dat met slechts drie punten vast op de laatste plaats staat in 3A. Komende zaterdag sluit Redichem het kalenderjaar af met een uitwedstrijd bij Excelsior Zetten, dat met zeven punten voorlaatste staat.

  1. SC Rheden kan ondanks ruime voorsprong koploper VVG’25 niet van periodetitel houden

    SC Rheden kan ondanks ruime voorsprong koploper VVG’25 niet van periodeti­tel houden

    Rheden – SC Rheden (3C) leek zondagmiddag op weg naar een knappe zege op de nog ongeslagen koploper VVG’25 uit Gaanderen. Na 45 minuten stonden de Rhedenaren op een verdienstelijke 3-1 voorsprong, maar na ruim 90 minuten floot scheidsrechter Jan Maarten ten Broek af met een 3-3 eindstand. Het zorgde voor vreugdetaferelen in het strafschopgebied van VVG’25, omdat het zwaarbevochten gelijkspel de gasten de eerste periodetitel opleverde.

Amateurvoetbal