Volledig scherm
Sven van Doorm (r) maakte op aangeven van Martijn Berden de 1-1. © Remko Kool/Pro Shots

Rentree Berden na jaar helpt Jong Vitesse over dode punt

ARNHEM - Jong Vitesse heeft zondagmiddag een klinkende 5-2 overwinning gehaald  op nummer vijf van de derde divisie zondag, OFC Oostzaan. Invaller Martijn Berden, terug na een jaar blessureleed,  had na rust een flink aandeel in de grote ommekeer.

Jong Vitesse stond bij rust op 0-1, maar met Berden in de ploeg vlogen de Arnhemmers na rust over OFC heen. De vleugelaanvaller bracht snelheid en acties mee de wedstrijd in.  Hij  bediende al vlot Sven van Doorm voor de 1-1, waarna de aanvallers eindelijk weer eens van zich deden spreken. Lars ten Teije maakt 2-1, Bo van Essen 3-1 en 4-1.

OFC antwoordde nog wel een keer (4-2), maar Gino Bosz zorgde met een benutte strafschop voor 5-2.

Martijn Berden was er een jaar uit vanwege een immuun-ziekte en maakte vorige week zijn eerste minuten. Nu mocht hij van trainer Joseph Oosting al in de rust Thomas Buitink vervangen. De voormalig jeugdinternational kwam twee jaar geleden van PSV naar Arnhem waar hij een tweejarig contract tekende: tot medio 2018. 

Omdat UNA opnieuw twee punten verspeelde (1-1), heeft Jong Vitesse nog vier verliespunten meer. De stand aan kop is in 2018 wat onoverzichtelijk door een verschillend aantal wedstrijden. Ook JVC uit Cuijk behoort tot de kanshebbers.

Stand aan kop in de derde divisie zondag

1. Jong Vitesse 24  - 49    (61 - 27) 

2 .UNA                  22  -  47   (44 - 23)

3. JVC Cuijk        23   - 44   (49 - 32)

4. Quick                22   -  42  (53 - 42)

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal