Volledig scherm
Mex Bakker, doelpuntenmaker voor RKHVV, ontwijkt een tackle van Dylan Rovroy van SML. © Fons Sluiter

RKHVV in finale Arnhem Cup na winst op SML, ernstige knieblessure Sven Roelofs

updateARNHEM - RKHVV krijgt na de degradatie uit de hoofdklasse de kans toch nog een vrolijk einde aan het voetbalseizoen te breien. De Huissenaren bereikten dinsdagavond dikverdiend de finale van het toernooi om de Arnhem Cup door derdeklasser SML te verslaan: 2-1.

,,Dit is een prijs en die willen we pakken”, zei RKHVV-middenvelder Niek van de Berg. ,,Dat is het minste wat we de club en de mensen die altijd komen kijken, kunnen teruggeven. Wij moeten de Arnhem Cup dit jaar gewoon winnen. Wij gaan er honderd procent voor.”

RKHVV speelt in de eindstrijd op zondag 2 juni tegen de winnaar van de andere halve finale tussen Eldenia en VDZ. De twee Arnhemse derdeklassers treffen elkaar volgende week dinsdag (21 mei) op het veld van Eendracht.

Mex Bakker bracht het veel sterkere RKHVV op sportpark Over het Lange Water na een klein half uur op voorsprong. Rutger Worm verdubbelde de marge diep in de tweede helft (2-0), waarna Stijn van Elferen in de voorlaatste minuut nog iets terugdeed voor SML.

Krimpend van de pijn

De wedstrijd werd overschaduwd door de ogenschijnlijk ernstige knieblessure voor SML-verdediger Sven Roelofs. Krimpend van de pijn bleef hij een kwartier voor tijd minutenlang op het veld liggen na een sliding.

,,Ik hoorde dat hij vreesde voor weer een kruisband”, vertelde de prima keepende SML-doelman Pim Theijn (16) later. ,,Hij wilde volgens mij een bal blokken en bleef met zijn voet hangen in het veld.”

Volledig scherm
Doelman Pim Theijn van SML heeft de bal bijna te pakken. © Fons Sluiter

Roelofs scheurde ruim twee jaar geleden al eens zijn kruisband, waardoor hij lange tijd uit de roulatie was.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal