Volledig scherm
Geen HAVO-RKSV Driel komend seizoen als de indeling zo blijft; Wim Janssen van Driel en Kefas Schut van HAVO in fel gevecht. © Fons Sluiter

RKSV Driel vraagt KNVB terugkeer naar Oost: ‘Dit kost ons geld’

UPDATEDRIEL - Het bestuur van voetbalclub RKSV Driel gaat de KNVB dinsdag vragen om een nieuwe competitie-indeling van het eerste elftal. De Betuwse derdeklasser is ingedeeld in district West en wil terug naar Oost. 

Volgens voorzitter Frans Essers is voetballen in de eigen regio aantrekkelijker en kost een verhuizing geld. ,,Er komt minder publiek en we moeten langere busreizen betalen. Dit kost ons geld.”

Door de indeling raakt Driel de Betuwse derby's met HAVO en DVOL kwijt en staan er zeven verre uitwedstrijden op het programma naar clubs uit Amersfoort , Utrecht, Leersum en Zeist.

Voorzitter Frans Essers van Driel besprak de kwestie maandagavond intern. ,,Ik schrok me rot toen ik de indeling vanochtend op de website van De Gelderlander zag.  Dat kan niet waar zijn, dacht ik. Wij zijn een dorpsclubje, we moeten het hebben van mensen die Driel een warm hart toedragen. Die moeten nu naar Amersfoort en daar in de buurt gaan reizen. In plaats van Haalderen en Lent. Ik kan er met de pet niet bij.”

,,Die ploegen uit west zeggen ons helemaal niks. Ik denk dat wij voor onze leden en al onze supporters moeten proberen hier iets aan te doen. Misschien wel met behulp van andere clubs.” 

Ook vier Arnhemse clubs zijn ingedeeld in west, met die tegenstanders is Essers wel tevreden.

Indeling RKSV Driel , derde klasse D West: AFC Quick 1890 (Amersfoort) , APWC (Amersfoort), Arnhemse Boys, Eldenia (Arnhem),  FC Jeugd (Ede), HDS (Leersum), RKSV Driel, Roda’46 (Leusden), SML (Arnhem), Saestum (Zeist),  Sporting’70  (Utrecht), VDZ (Arnhem), VVZA  (Amersfoort). 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal