Uiterst links trainer Roberto Straal
Volledig scherm
Uiterst links trainer Roberto Straal © BSR Agency

Roberto Straal stopt bij MASV en beëindigt trainerscarrière

ARNHEM - Tweedeklasser MASV moet voor het nieuwe seizoen op zoek naar een hoofdtrainer. Roberto Straal (53) houdt het ondanks een doorlopend contract voor gezien. De Arnhemmer stopt helemaal als trainer, omdat de combinatie met werk hem te zwaar valt.

,,Ik heb naar mijn lichaam en gevoel geluisterd”, zegt Straal. ,,De laatste maanden merkte ik dat de combinatie van werken en trainen te zwaar is. Gewoon te moe om trainingen voor te bereiden, dat kan natuurlijk niet. Dan kun je na een zomerstop wel weer aan een nieuw seizoen beginnen, maar dat werkt niet voor de lange termijn. En dat wil ik MASV ook niet aan doen.” 

Met assistent Erwin Visser was Straal bezig aan zijn eerste seizoen bij MASV en uiterst succesvol. De volksclub, koploper in de tweede klasse I, stond op de drempel van een historische promotie naar de eerste klasse. Het coronavirus stak daar echter een stokje voor. 

Oud-prof Straal was als oefenmeester eerder verbonden aan SC Rheden (A-jeugd), SC Oranje, VDZ, Vitesse BVO (jeugd), AVW’66 en SML.

Amateurvoetbal