Volledig scherm
De dubbeldekker uit Londen waarmee SC Oranje de landelijke media haalde. Staand tweede van links chauffeur Leen Huizer, die na zijn eerste ritje direct een rijverbod kreeg van sponsor Marco Klein (rechts naast hem op de foto). © Marc Pluim

SC Oranje: Buschauffeur Huizer rijdt dubbeldekker direct tegen paaltje

ARNHEM - Leen Huizer is sinds twee jaar actief bij stadgenoot MASV als jeugdtrainer, maar zijn hart ligt nog steeds bij SC Oranje. ,,Ik ben diep van binnen een Oranje man’’, zegt Huizer. ,,Heb daar jaren rondgelopen als bestuurslid technische zaken en ben er vroeger ook trainer geweest van de zaterdagtak."

,,Het doet mij veel pijn dat het afgelopen is met Oranje. Ik heb er lief en leed gedeeld. Voor mensen als John van Verseveld en Jaap Arnold heb ik veel respect. Zeker voor John. De club ging soms door diepe dalen maar hij dacht dat we tot de hemel konden.’’

Huizer was  ruim tien jaar betrokken bij SC Oranje. Hij ontpopte zich als grappenmaker en entertainer op sportpark De Bakenhof.

Reclame 

 Legendarisch is de eerste rit die hij maakte met de dubbeldekker. ,,Sponsor Marco Klein had voor Oranje een dubbeldekker gekocht. Ik ging hem ophalen in Dordrecht en moest een meteen een rotonde oprijden. Na 7.32 meter ging het al mis’’, vertelt Huizer lachend. ,,Het gras stond zo hoog dat ik een paal over het hoofd zag en daar tegen aanreed. Marco Klein was in eerste instantie erg boos. Later moesten we erom lachen. 

Het ongeluk met de dubbeldekker was de beste reclame die we konden krijgen. Het stond breed uitgemeten in De Gelderlander en we haalden er ook De Telegraaf mee. Door dat ongelukje mocht ik echter nooit meer achter het stuur kruipen. Als we weer met de bus gingen rijden moest ik zo ver mogelijk van de buschauffeur gaan zitten.’’

Onder stroom

Andere memorabele momenten beleefde Huizer in de bestuurskamer van sportpark De Bakenhof.  ,,Als we niet tevreden waren over de scheidsrechter dan boden we hem na afloop een pen aan", grinnikt Huizer. ,,Die pen stond onder stroom en dan kreeg hij een opflikker. Het waren mooie tijden."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal