Volledig scherm
SC Oranje - Zelos © Erik van 't Hullenaar

SC Oranje drijfnat maar zonder puntenverlies

ARNHEM – SC Oranje ligt keurig op koers voor een toppositie (zaterdag 3A). Onder erbarmelijke omstandigheden werd ook het derde competitieduel gewonnen. Het povere Zelos werd op het kletsnatte sportpark De Bakenhof in Arnhem ruim opzij gezet: 4-0.

De thuisploeg zonder de geblesseerde Alexander Prent begon redelijk aan het duel, maar zakte naarmate de eerste helft vorderde weg. Op slag van rust kreeg SC Oranje een steuntje in de rug. Een mislukte pass van doelman Robin van Schieveen, belandde via Bryan van Schooten bij Bob van Zomeren die doel trof: 1-0.

Na de pauze werd de marge al snel verdubbeld. Zelos-doelman Harm Reindsen stopte de inzet van Mike Hieltjes nog, maar de rebound was voor Bryan van Schooten: 2-0. In de slotminuut zorgde Mike Hieltjes met een fraaie stift voor 3-0. Het slotakkoord was daarna voor Marvin Duurtsema. De invaller, terug na lang blessureleed, scoorde met een schuiver: 4-0.

,,Zelos is een stugge ploeg om tegen te spelen. Het was niet allemaal even goed, maar bij vlagen zag je dat we kunnen voetballen’’, analyseerde oefenmeester Carel van der Velden, die in Max van Meeteren en Theo Groeneveld de uitblinkers zag.

  1. Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad
    COLUMN

    Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad

    Een wereldgoal in Lent, die je normaal alleen op de PlayStation ziet. Met een omhaal maakt Niek Temmink namens DVOL diep in blessuretijd de 1-1 tegen het Arnhemse Eendracht. Na die goal gebeurt er - op een warme oktobermiddag, die in de tweede helft broeierig heet wordt - van alles. De Arnhemmers koken van frustratie, een DVOL-speler gaat grijpend naar zijn hoofd naar de grond en scheidsrechter El Hassnaoui beloont na het affluiten een Eendrachtspeler met rood voor zijn fanatieke protest.

Amateurvoetbal