Volledig scherm
SC Oranje - Zelos © Erik van 't Hullenaar

SC Oranje drijfnat maar zonder puntenverlies

ARNHEM – SC Oranje ligt keurig op koers voor een toppositie (zaterdag 3A). Onder erbarmelijke omstandigheden werd ook het derde competitieduel gewonnen. Het povere Zelos werd op het kletsnatte sportpark De Bakenhof in Arnhem ruim opzij gezet: 4-0.

De thuisploeg zonder de geblesseerde Alexander Prent begon redelijk aan het duel, maar zakte naarmate de eerste helft vorderde weg. Op slag van rust kreeg SC Oranje een steuntje in de rug. Een mislukte pass van doelman Robin van Schieveen, belandde via Bryan van Schooten bij Bob van Zomeren die doel trof: 1-0.

Na de pauze werd de marge al snel verdubbeld. Zelos-doelman Harm Reindsen stopte de inzet van Mike Hieltjes nog, maar de rebound was voor Bryan van Schooten: 2-0. In de slotminuut zorgde Mike Hieltjes met een fraaie stift voor 3-0. Het slotakkoord was daarna voor Marvin Duurtsema. De invaller, terug na lang blessureleed, scoorde met een schuiver: 4-0.

,,Zelos is een stugge ploeg om tegen te spelen. Het was niet allemaal even goed, maar bij vlagen zag je dat we kunnen voetballen’’, analyseerde oefenmeester Carel van der Velden, die in Max van Meeteren en Theo Groeneveld de uitblinkers zag.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Amateur leeft als prof: Lukas de Vries (18) regelt buitenlandse stages
    PREMIUM

    Amateur leeft als prof: Lukas de Vries (18) regelt buitenland­se stages

    ,,Voor de duidelijkheid: ik ben geen bijzonder talent." Zo opent de 18-jarige Lukas de Vries in de achtertuin van zijn ouderlijk huis in Oosterbeek. Hij is home alone, zijn ouders en broertjes zijn op vakantie, maar dat betekent niet dat De Vries - net zijn havodiploma op zak - de bloemetjes buiten zet. Sterker: terwijl zijn leeftijdsgenoten feestvieren in Salou-achtige oorden, werkt Lukas zich in het tuinschuurtje met zelf aangeschafte fitnessapparatuur in het zweet. Doel: topfit afreizen naar zomerstages in Italië en Engeland.

Amateurvoetbal