Volledig scherm
Archieffoto © Rolf Hensel

SC Rheden bezig aan opmars

RHEDEN – SC Rheden heeft een flinke stap gezet op weg naar directe handhaving in de tweede klasse I. Na de 3-1 winst van vorige week bij AZC was de ploeg van trainer Peter Jansen zondag op het eigen sportpark IJsselzicht met 3-0 te sterk voor Concordia Wehl.

Ramon van ’t Veld opende binnen het kwartier de score voor de thuisploeg: 1-0. De aanvaller bracht ruim een kwartier na rust de stand op 2-0, waarna Patrick d’Hulst in de slotfase uit een vrije trap van 25 meter de eindstand op 3-0 bepaalde.

SC Rheden staat nu op basis van een beter doelsaldo dan SDOUC op een veilige tiende plek. Beide ploegen hebben 20 punten uit 21 duels. De nummers elf en twaalf (nu SDOUC en OBW) spelen nacompetitie. Rood Wit is dertiende en laatste met 15 punten uit 20 duels en staat op een directe degradatieplaats. Zondag 30 april gaat SC Rheden op bezoek bij Rood Wit. Daarna speelt SC Rheden nog thuis tegen Winterwijk (7 mei) en uit tegen Leones (14 mei).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Amateur leeft als prof: Lukas de Vries (18) regelt buitenlandse stages
    PREMIUM

    Amateur leeft als prof: Lukas de Vries (18) regelt buitenland­se stages

    ,,Voor de duidelijkheid: ik ben geen bijzonder talent." Zo opent de 18-jarige Lukas de Vries in de achtertuin van zijn ouderlijk huis in Oosterbeek. Hij is home alone, zijn ouders en broertjes zijn op vakantie, maar dat betekent niet dat De Vries - net zijn havodiploma op zak - de bloemetjes buiten zet. Sterker: terwijl zijn leeftijdsgenoten feestvieren in Salou-achtige oorden, werkt Lukas zich in het tuinschuurtje met zelf aangeschafte fitnessapparatuur in het zweet. Doel: topfit afreizen naar zomerstages in Italië en Engeland.

Amateurvoetbal