Volledig scherm
Elftalleider André Bastiaanse verduidelijkt lijnen bij Eendracht.

Slechte lijnen, vogelpoep op Angeren TV en de 'Week van de scheidsrechter'

De derde helftARNHEM - In deze rubriek een verzameling anekdotes en opvallende gebeurtenissen uit de wandelgangen van het amateurvoetbal in de regio. Met deze week een ludieke pesterij van gymleraar en OVC-trainer Marco Bosch, de 'Socrates van Duno', volop aandacht voor de scheidsrechters en krijg Arnhem dit jaar eindelijk een vrouwelijke topscorer?

Elke woensdag zijn de leukste anekdotes en opvallende gebeurtenissen uit het Arnhemse en Betuwse voetbal verzameld in de rubriek 'De Derde Helft' op deze site. Tips, foto's, video? Mail ze naar sport.arnhem@gelderlander.nl.

Lijnen uitzetten

Arbiter Johan Ariens maakte zondagmiddag geen vrienden bij Eendracht. De leidsman uit Bergharen vond de lijnen niet goed voorafgaand aan het duel tegen HC'03. Elftalleider André Bastiaanse moest daarom aan de slag. Flauwekul vond preses Henk Kamerbeek die de actie van de arbiter niet kon waarderen. Het uitstel deed de Arnhemmers geen goed. Het thuisduel eindigde in een fikse nederlaag (1-4).

Week van de scheidsrechter 1: Erehaag

Het is u misschien niet opgevallen. maar het is deze week 'de week van de scheidsrechter'. Bij RKSV Driel werd dat gegeven kracht bij gezet voor de wedstrijd tegen Trekvogels: de spelers vormden een erehaag waar de arbiter doorheen mocht lopen. Dat vertelde coach Peter Jacobs, die direct daarop één van zijn spelers hoorde grappen: ,,Zo, dat is ook weer gebeurd. Nu kunnen we hem straks tenminste weer de huid vol schelden."

Week van de scheidsrechter 2: Envelop
Ook bij Elsweide werd stilgestaan bij de scheidsrechters. De Arnhemse club zette afgelopen weekend alle arbiters van dienst bij thuiswedstrijden in het zonnetje. Zo ook op zondagmiddag, toen het eerste elftal De Paasberg ontving. Leidsman Sener Kemal kreeg voor de aftrap een mooie bos bloemen. Volgens bezoekers van de De Paasberg, die twee strafschoppen tegen kregen, had de scheids meer presentjes gehad: ,,Er zat zeker ook een envelopje bij?" 

Volledig scherm
Een mooi gebaar bij Elsweide, waar elke scheidsrechter dit weekend in het zonnetje werd gezet. © Elsweide

Week van de scheidsrechter 3: Preventief vlaggen

Bij SML waren ze zaterdagavond niet zo te spreken over de grensrechter van de bezoekers, MASV-clubman Ronald Witjes. Dat staat te lezen op de website van de Arnhemse voetbalclub. ,,Zodra de bal de middenlijn passeerde stak de grensrechter de vlag al preventief omhoog", staat te lezen in het wedstrijdverhaal van SML. Dat verbaast ons. Witjes vlagt normaal gesproken goudeerlijk.

Vogelpoep

De derby tussen SV Angeren en GVA werd zondag weer gefilmd door Angeren TV. Cameraman Jack van Oppen klaagde bij omroeper Wiely van Koolwijk in De Uutkiek over het feit dat er een flats vogelpoep op de ruit zat, precies op de plek waar zijn lens op gericht stond. Dat liet Van Koolwijk niet op zich zitten. In de 70ste speelminuut, de derby was in volle gang, verscheen er ineens een rustig op en neer bewegende ramentrekker in het beeld van Van Oppen. ,,Nou is-ie helemaal vies!" riep Van Oppen, maar toen Van Koolwijk klaar was, was het zicht toch echt beter.

Volledig scherm
Angeren TV kreeg afgelopen weekend een zeem in beeld. © DG

Achter het net

Duno viste zaterdag achter het net tegen Urk. Het team uit Doorwerth met ex-profs was beter dan de soms naar adem happende ploeg uit het vissersdorp, maar toch verloor het met 0-1. In de rust bleek waarom de Urkers regelmatig het schip in gingen. In de bestuurskamer vertelde een bestuurslid van de bezoekers dat de avond ervoor een bruiloftsfeest was van een van de spelers. Genaamd: Hessel… Snoek. Je verzint het niet.

Socrates van Duno

In die bestuurskamer viel het oog op een fotolijst met daarin een foto van Duno-crack Civard Sprockel. Met: ‘Sjieke Civard’ en daaronder de fraaie woorden: ‘I wanna take the time to get rid of the wrongs before we get to the game’. Welhaast filosofisch, dus we stellen een nieuwe bijnaam voor: Socrates Sprockel.

Van Basten in Driel

Bij RKSV Driel liepen de camera's ook afgelopen weekend. De doelpunten werden vervolgens in een samenvatting online gezet. Goed nieuws voor de afwezigen, die te horen kregen dat het derde doelpunt van de thuisploeg wel erg mooi was. Wim Janssen zou een heuse 'Van Basten' hebben gedaan tegen Trekvogels (3-1 winst). In de video hieronder is de goal te bekijken, vanaf minuut 2:00. Oordeelt u zelf. 
(Tekst gaat verder onder de video)

Biertje met oude vriend

De wedstrijd tussen ESA en OVC'85 was de clash tussen de trainers Peter Gerritsen en Marco Bosch. In een grijs verleden speelden ze samen bij ESA. Nu is Gerritsen al jarenlang hoofdtrainer bij de Arnhemse voetbalclub, terwijl Bosch dit seizoen begonnen is bij OVC'85 in Oosterbeek.
ESA won het duel zaterdagmiddag met 4-1. Na afloop zochten de twee oud-ploeggenoten elkaar op in het clubhuis en dronken een biertje. Wij denken dat het biertje bij Gerritsen wat beter naar binnen ging.

ESA-shirts in de klas
Drie dagen na de pijnlijke 4-1 nederlaag bij ESA kreeg OVC'85 trainer Marco Bosch ook op zijn werk op ludieke wijze het verlies onder ogen. Bosch is docent Lichamelijke oefening op het Olympus college in Arnhem. Tijdens de gymles op dinsdagmorgen verschenen tot zijn verbazing enkele meiden in het ESA-tenue. Bosch kon de ludieke actie waarderen. En zo hoort het ook.

Volledig scherm
Joyce Gerritsen, dochter van ESA-trainer Peter, hulde zich met twee klasgenootjes in een ESA-shirt voor de gymles van OVC-trainer Marco Bosch.
Volledig scherm
Voormalig teamgenoten Marco Bosch (links) en Peter Gerritsen. © DG

Eefje schiet met scherp

Volledig scherm
Eldenia-topscorer Eefje van den Nieuwenhof. © Eric Beatse

De opkomst van het vrouwenvoetbal is ook goed te zien op onze wekelijkse topscorerslijst. Voorheen was het altijd vooral een mannelijke gelegenheid, dit seizoen lijkt daar verandering in te komen. Met 5 doelpunten afgelopen weekend in de thuiswedstrijd tegen Rigtersbleek is Eefje van den Nieuwenhof van Eldenia hard op weg naar de koppositie. De teller voor Van den Nieuwenhof staat nu op 9. Daarmee hoeft ze alleen Davey Jansen van CHRC voor zich te dulden met 10 treffers. Gezien de superioriteit van Eldenia in de hoofdklasse kan de topscorer uit onze regio dit seizoen zomaar uit het vrouwenvoetbal gaat komen.

Visser

Tijdens de wedstrijd tussen ESA en OVC'85 schoot ESA aanvoerder Thom Mutgeert een bal hard en hoog over de zijlijn. Het leder belandde in de naastgelegen sloot. ,,We zoeken een visser met een vangnet", riep ESA supporter Frans Elbers. Maar dat bleek toch niet nodig. Jeugd coördinator Jack van Beersum viste de bal. zonder hengel of vangnet uit de sloot. Trots toonde hij even later aan onze fotograaf zijn vangst.

Volledig scherm
De wedstrijdbal is terug, zonder hengel of vangnet. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal