Volledig scherm
© Gerard Burgers

SML baalt als een stekker na remise tegen Germania

Arnhem - Met een kater stapte de SML (2I) spelers van het veld na de 2-2 op eigen veld tegen Germania uit Groesbeek. ,,We gaan voor de overwinning'', had trainer Roberto Straal vooraf ook gezegd. ,,Anders wordt het moeilijk om de nacompetitie te ontlopen.'' De zo gewenste zege kwam er dus niet, maar het was vooral de manier waarop SML twee punten verspeelde. Resumerend; er werden teveel kansen gemist en de paar fouten achterin werden afgestraft.

Gemiste kansen en fouten achterin lopen als een rode draad door het seizoen voor de Arnhemse tweedeklasser, die zich al sinds de eerste speeldag in de gevarenzone bevindt. ,,Het is het oude liedje", moest Straal naderhand voor de zoveelste keer dan ook zeggen. ,,Dit resultaat is teleurstellend. Alles onderin blijft nu bij elkaar. We hebben er wel hard voor gewerkt, maar de fouten achterin breken ons toch op."

De coach zag zijn ploeg na ruim twintig minuten op voorsprong komen door een eigen treffer van Soufian Boukali. Nauwelijks drie minuten later lag de gelijkmaker al achter SML keeper Stefan Reijnders. Frenk Wouterse profiteerde van onoplettendheid in de Arnhemse defensie. Met die 1-1 werd ook de rust bereikt, omdat Sven Roelofs en Hugo van Essen grote kansen lieten liggen.

Na rust speelde de thuisploeg beter, en had het meer controle. Maar het was Germania dat toesloeg. Weer zag de SML verdediging er niet goed uit waardoor Rens van Lanen de 1-2 kon binnenschieten. Voor het Straal het sein om de lichtvoetige Latiff el Malki in te brengen. Het bleek een gouden greep. El Malki scoorde kort na zijn invalbeurt op knappe wijze de 2-2. SML wilde meer en drong aan. Er kwamen kansen, maar de gewenste 3-2 kwam er niet. De beste kans was vlak voor tijd voor aanvoerder Wesley Martens. Na een goed lopende aanval via Robin van Ussen kreeg Martens rond de penaltystip de kans op de derde Arnhemse treffer. Met zijn geplaatste schuiver was niets mis maar de doelman van Germania pareerde knap met zijn voeten.

Naast de teleurstelling over de 2-2 was er in het Arnhemse kamp ook ergernis over het optreden van de grensrechter van de Groesbeekse club. ,,Zelfs ik kon vanuit mijn doel soms zien dat het geen buitenspel was", sprak keeper Reijnders. 'Schandalig' zo omschreven sommige SML-supporters het optreden van de assistent-scheidsrechter. De woede was begrijpelijk want de vlaggenist zat er deze middag vaak naast.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Waterpret bij OVC, Koningsdag funest voor Arnhemia en rake vrije trap is 5 punten waard in Driel
    PREMIUM
    De derde helft/VIDEO

    Waterpret bij OVC, Koningsdag funest voor Arnhemia en rake vrije trap is 5 punten waard in Driel

    ARNHEM - In deze rubriek een verzameling anekdotes en opvallende gebeurtenissen uit de wandelgangen van het amateurvoetbal in de regio. Deze week zorgen sproeiers voor veel genot bij de kleintjes op sportpark De Bilderberg, had trainer Vincent Selhorst de 10-0 nederlaag wel kunnen voorspellen en dankt Rheden de vriendin en aanstaande dochter van Patrick d’Hulst.

Amateurvoetbal