Volledig scherm
Logo SML

SML boekt vierde zege op rij

ARNHEM - SML kent een droomstart in de 3e klasse D. De Arnhemmers wonnen zondagmiddag thuis met 2-1 van Union uit Nijmegen, tot voor zondag koploper met de maximale score. De zwaarbevochten zege betekende de vierde driepunter op rij voor SML, dat nu met 12 punten uit vijf duels op de derde plaats staat op 1 punt achterstand van lijstaanvoerder Groesbeekse Boys.

De thuisploeg begon ijzersterk aan het duel met Union. De eerste de beste kans was raak. Aanvoerder Wesley Martens bediende spits Robin van Ussen, die bekwaam afrondde: 1-0. Na ruim een kwartier spelen lag nummer twee ook al achter doelman Roel Barends door toedoen van Sybren Bekkenutte. Daarmee werd de basis gelegd voor de uiteindelijke zege. Na ruim een uur spelen kwam Union nog wel terug tot 2-1 door een kopbal van Ruben Sturing. Het was de inleiding voor een enerverende slotfase, waarbij beide ploegen nog kansen kregen. Maar doelpunten vielen er niet meer op sportpark de Bakenberg.

Tegenvaller voor SML was het uitvallen van Sven Roelofs, die na een zware overtreding van Niels Voss met een knieblessure het veld moest verlaten. Voss zag slechts geel, waar rood misschien wel op zijn plaats was. ,,Rood hoorde niet thuis in deze wedstrijd'', zei arbiter Hofman naderhand.

Volledig scherm
SML-aanvoerder Wesley Martens (rechts) controleert de bal. © Gerard Burgers

Amateurvoetbal