Volledig scherm
Jonge Kracht is niet gepromoveerd naar de derde klasse. Archieffoto Rolf Hensel

SML denkt al aan de titel

ARNHEM - SML is dit seizoen vooralsnog de leukst voetballende ploeg van Arnhem. Op sportpark De Bakenberg leverde de jonge ploeg van trainer Roberto Straal zondagmiddag weer een prima wedstrijd af. Na een slechte start werd Vitesse 08 uit Gennep verdiend verslagen (3-1). De Arnhemmers blijven daardoor, samen met Union, koploper in de derde klasse D.

Het duel begon met een minuut stilte vanwege het overlijden van oud-preses Ben Jonkers van SML. De selectie en technische staf legden daarna ook bloemen bij de tribune die de naam draagt van Jonkers.

De bezoekers hadden in de beginfase het initiatief en kwamen verdiend op voorsprong. Safa Kizir trof met een verdekt schot doel: 0-1. Na een klein half uur kwam SML langszij. Vitesse-doelman Gerwin Noij maakte een slechte indruk bij het afstandsschot van Dion Visser: 1-1. Na rust dicteerde SML het duel. Robin van Ussen en Sybren Bekkenutte brachten het verschil in de score tot uitdrukking: 3-1. Trainer Robert Straal was na afloop zeer te spreken over de sterke reeks van zijn ploeg die al zes duels op rij wist te winnen. ,,We kunnen goed voetballen, dat hebben we vandaag ook weer laten zien. Met deze ploeg moeten we ook meedoen om het kampioenschap.'' Toch had de oefenmeester ook nog wel het nodige aan te merken op zijn keurkorps. ,,Het begin was veel te slap. Daarnaast maakten we in die fase veel verkeerde keuzes. Daarna haalden we wel ons niveau. Na rust hadden we het duel in handen.''

Amateurvoetbal