Volledig scherm
SML-speler Ilias El Kharcha is blij met zijn beslissende rol in de kwartfinale van de Arnhem Cup tegen AVW'66. © Roland Gerritsen

SML schakelt titelverdediger AVW'66 uit in Arnhem Cup

ARNHEM - SML heeft als eerste de halve finale bereikt van het vijftigste voetbaltoernooi om de Arnhem Cup. De Arnhemmers versloegen donderdagavond titelverdediger AVW'66 na strafschoppen (4-1). Het duel was na 90 minuten in 3-3 geëindigd.

Ilias El Kharcha speelde een belangrijke rol voor SML. Hij scoorde vlak voor tijd de gelijkmaker en was ook trefzeker in de strafschoppenserie, waarin het Westervoortse AVW’66 twee keer miste. Mark Schulte trof de paal en Redouan Eddarkaoui stuitte op de jonge SML-doelman Pim Theijn.

Tweedeklasser AVW'66 stond op het veld van Eendracht al binnen een minuut op voorsprong door Redouan Eddarkaoui, maar SML sloeg al snel terug. Floyd Mulder en Abdellatif El Malki brachten de Arnhemse derdeklasser binnen twee minuten op 1-2.

Na de 2-2 van Martijn Derksen, in de 31ste minuut, hielden beide ploegen elkaar meer dan een uur lang in toom. AVW'66 leek de partij zes minuten voor tijd in zijn voordeel te beslissen door een treffer van Guido Temmink (3-2), maar SML toonde opnieuw veerkracht. Ilias El Kharcha maakte in de 88ste minuut gelijk (3-3), waardoor strafschoppen noodzakelijk werden.

SML treft in de halve finale de winnaar van het duel tussen RKHVV en SC Rheden.

Programma kwartfinales:
donderdag 2 mei:
Arnhemia-Eldenia
dinsdag 7 mei: RKHVV-SC Rheden
donderdag 9 mei: VDZ-Jonge Kracht
Alle wedstrijden om 20.00 uur op het veld van Eendracht Arnhem.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal