Volledig scherm
SML, hier op archiefbeeld in actie tegen Voorwaarts Twello, plaatste zich voor de halve finale van de Arnhem Cup. © Marc Pluim

SML ten koste van AZ 2000 naar halve finale Arnhem Cup

ARNHEM - SML heeft dinsdagavond de halve finale van het voetbaltoernooi om de Arnhem Cup bereikt. De tweedeklasser versloeg AZ 2000 op het veld van gastheer Eendracht Arnhem met 4-2.

SML stuit op dinsdag 22 mei in de halve finale op de Westervoortse zaterdag-tweedeklasser AVW'66. De andere halve finale gaat donderdag tussen derdeklasser MASV en vierdeklasser Eendracht.  Beide duels beginnen om 20.00 uur op sportpark Over het Lange Water.

De ploeg van trainer Roberto Straal ontsnapte door twee treffers in de extra tijd, van de pas 17-jarige tieners  Danny Wendt en Marvey Ibrahim, zoon van oud-profvoetballer Ali Ibrahim.

AZ 2000 stond toen nog met slechts negen spelers op het veld. Bryan van Schooten en Frank van Elk kregen beiden twee keer geel van de goed leidende scheidsrechter Maarten Holtes.

SML nam een 2-0 voorsprong door Abdellatif Elmalki en Robin van Ussen, maar liet daarna vele kansen onbenut. Invaller Bob van Zomeren en Jany van der Bend brachten AZ 2000 - toen de ploeg van trainer Patrick Baltus al met tien man speelde - verrassend langszij (2-2).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal