Volledig scherm
Keanu Menijn (2e van links) wordt gefeliciteerd door zijn teamgenoten na zijn doelpunt. © Gerard Burgers

SML walst na rust over Trekvogels heen

NIJMEGEN - SML (3D) boekte zondagmiddag een klinkende 2-6 zege bij Trekvogels in Nijmegen. Het betekende de vijfde(!) zege van SML op rij in deze prille competitie. De Arnhemmers, vorig seizoen via de nacompetitie gepromoveerd naar de derde klasse, staan daarmee op een gedeelde eerste plaats in de derde klasse D. SML moet die plaats delen met Union, dat eveneens 15 punten behaalde uit 6 wedstrijden.

,,Vooral de tweede helft speelden we goed positiespel'', vond Roberto Straal, trainer van SML. De Arnhemmers kwamen al snel op achterstand door een benutte strafschop, maar nog voor rust had SML de achterstand weggewerkt. Eerst zorgde Sven Roelofs voor de gelijkmaker, waarna Dion Visser de 1-2 maakte.

Na rust domineerde SML en kreeg het kans op kans. Achtereenvolgens Boris de Kok, Joshua Gieling, Wesley Martens en andermaal De Kok maakten het halve dozijn vol. Bij 1-4 kwam de thuisploeg door slecht verdedigen aan SML zijde nog aan een tweede treffer. ,,Ik baal wel van de twee tegengoals'', bleef Straal toch een beetje kritisch. ,,Maar aan de andere kant hebben we natuurlijk een mooie overwinning behaald. Ik wist dat we een goede ploeg hadden, maar deze goede start had ik niet verwacht.''

Amateurvoetbal