Spelers OVC’85 geven trainer Marco Bosch bierdouche na bereiken nacompetitie

videoOOSTERBEEK - Marco Bosch, trainer van OVC’85, kreeg zaterdagmiddag na de thuiswedstrijd tegen ESA (3A) een bierdouche van zijn spelers. De voetballers uit Oosterbeek waren dolblij met de 2-2 remise tegen de ploeg uit Arnhem, want door dat resultaat verzekerde OVC’85 zich voor de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse van het zaterdagvoetbal. Een knappe prestatie van de gepromoveerde ploeg uit Oosterbeek.

video: Terence Mayimona

Bosch was er dolblij mee, de ontlading na het laatste fluitsignaal van arbiter Erik Geubels was ook veelzeggend. Feestende spelers op het hoofdveld van sportpark De Bilderberg in Oosterbeek.

ESA daarentegen droop teleurgesteld af, de ploeg van trainer Peter Gerritsen moest winnen om nog enigszins kansrijk te zijn voor de nacompetitie, maar is na de remise uitgeschakeld. Daar zag het trouwens in het eerste half uur niet naar uit. De gasten begonnen beter, en kwamen na dertien minuten spelen op verdiend op voorsprong door een mooie schuiver van de razendsnelle Chris Sangi.

Uit het niets kwam de thuisploeg na ruim een half uur langszij. Stijn van der Weerd profiteerde optimaal van een grote verdedigingsfout bij ESA: 1-1. Nauwelijks drie minuten later kwam OVC’85 zelfs op voorsprong door Stijn van den Drieschen.

ESA was na de pauze de bovenliggende ploeg, maar miste teveel kansen. Tekenend was dat de gelijkmaker in de laatste minuut viel uit een scrimmage. Het laatste zetje kwam van Tom Titarsolej. ,,De bal ging via mijn kin erin”, bekende de middenvelder, die dit seizoen veel blessureleed kende. De Arnhemmers gingen in de extra tijd nog op jacht naar de winnende treffer, maar slaagden niet in die opzet.

Volledig scherm
OVC’85 viert feest met in hun achterhoofd de nacompetitie en promotie naar zaterdag tweede klasse © Gert Budding
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal