Fatih Sprenkel werd vorig seizoen in het shirt van Jonge Kracht topscorer van de regio Betuwe. Komend seizoen draagt hij het tenue van SML weer.
Volledig scherm
Fatih Sprenkel werd vorig seizoen in het shirt van Jonge Kracht topscorer van de regio Betuwe. Komend seizoen draagt hij het tenue van SML weer. © Fons Sluiter

Sprenkel-broers van Jonge Kracht terug naar SML, MASV lokt weer een speler van stadgenoot uit Arnhem

Transfernieuws Arnhem/BetuweARNHEM/HUISSEN - Opmerkelijk transfernieuws vanuit Huissen. De broers Fatih en Abdullah Sprenkel verlaten Jonge Kracht en keren na jaren terug naar hun oude club SML in Arnhem.

Een flinke aderlating voor de Huissense vierdeklasser, die ook al aanvaller Max Roelofs verliest aan eersteklasser SC Bemmel.  SML komt uit in de derde klasse. Die ambitie heeft Jonge Kracht ook, de club vroeg promotie aan bij de KNVB om eventueel openvallende plekken te mogen innemen. 

 Jonge Kracht stond tweede in de klasse 4D toen de competitie werd stilgelegd.

SML-MASV

SML heeft als nummer van de derde klasse D West ook promotie aangevraagd voor een selectie die stevig onder handen is genomen. Naast Hidde Eshuis (CSV Apeldoorn) en Johannes Noothoven van Goor (Kampong), verkassen Yusuf Duman en Stijn van Elferen de club. Doelman Duman stapt over naar vijfdeklasser Elsweide. Van Elferen heeft gekozen voor de ambitieuze stadgenoot MASV. De middenvelder wordt daarmee de zevende speler met een SML-achtergrond bij de tweedeklasser.

Tegenover het vertrek van het viertal staat ook de komst van vijf aanwinsten voor het nieuwe trainersduo John van Dijk en Marcel Omvlee, dat David Roig Garcias opvolgt. Naast de Sprenkel-broers maken middenvelder Hugo van Essen en verdediger Omar Nazary en Emre Akdemir hun rentree op het veld. Vanuit de jeugd wordt aanvaller Illias El Kharcha overgeheveld naar het eerste elftal. 

,,Daarnaast krijgen meer spelers uit de jeugd en het tweede elftal in de voorbereiding de kans zich te bewijzen”, zegt bestuurslid Mark Steinfelder, die drukke weken achter de boeg heeft. ,,Samen met de nieuwe technische staf hebben we hard gewerkt om de selectie weer op niveau te brengen. We denken dat het goed gelukt is.”

Amateurvoetbal