Volledig scherm
Archiefbeeld: Wodanseck - SC Valburg © Rolf Hensel

Stunt van hekkensluiter Wodanseck, negentig minuten spelen met tien man en gewoon winnen

EDE – Wodanseck (4B) zorgde zaterdagmiddag voor een grote verrassing. De hekkensluiter uit Wolfheze won bij Ede/Victoria met 4-2. De tweede seizoenszege was des te verrassender omdat trainer Mart Gerrist vanaf de aftrap slechts tien spelers beschikbaar had voor het treffen in Ede.

,,Door miscommunicatie was keeper Rens Vogel niet aanwezig”, vertelde Gerrist. De plaats van Vogel, die woonachtig is in Amsterdam, werd overgenomen door Bartel Bennink. Ondanks de ondertalsituatie stond Wodanseck bij rust op een riante 3-0 voorsprong door twee treffers van Kevin Flisijn en Thom van Dijk.

,,We konden het niet geloven, op 3-0 staan met tien man”, sprak Gerrist. ,,We hebben ons in de armen geknepen of het echt waar was.” Het bleek inderdaad waar, de gasten uit Wolfheze gunde de thuisploeg de bal en waren in de tegenvallen uiterst efficiënt. Vier kansen betekende drie goals in de eerste helft.

Na rust kwam de thuisploeg terug tot 1-3 en werd het toch nog even billenknijpen voor Wodanseck. De 1-4 van Laurent Cornielje gooide de wedstrijd echter in het slot. ,,De jongens verdienen een groot compliment”, zei een trotse trainer Gerrist ver na afloop. ,,Ze hebben zich vandaag kapot gewerkt.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal