Volledig scherm
MASV viert de overwinning in het bekertoernooi tegen eersteklasser Nunspeet. © dg

Stuntploeg MASV naar laatste 16 in districtsbeker

ARNHEM -  De voetballers van het Arnhemse MASV hebben opnieuw voor een daverende bekerstunt gezorgd. Na hoofdklasser RKHVV werd dinsdagavond eersteklasser Nunspeet uitgeschakeld na een 2-2 gelijkspel en strafschoppen.

De Arnhemse derdeklasser bereikte zo de laatste zestien van het toernooi om de districtsbeker. Naast de cup is deelname aan het grote KNVB-bekertoernooi met de profs de inzet voor de stuntploeg van trainer Jhon van Beukering, die ook tweedeklasser Leones nog uitschakelde. 

De laatste vier ploegen mogen daaraan meedoen. MASV is daar nog twee overwinningen van verwijderd.  In de volgende ronde gaat MASV op bezoek bij de winnaar van het duel donderdagavond tussen Bon Boys en SVZW.

Grote held bij de Arnhemmers was invaller-doelman Ids van Kalleveen die twee strafschoppen van Nunspeet tegenhield in de beslissende serie. Voor de thuisploeg op sportpark Malburgen West scoorden Shiwan Hamdaziz, Esen Gürbüz, Dave van der Kolk en Danny Hessing feilloos.

MASV had in de wedstrijd twee keer een achterstand goedgemaakt. De Arnhemmers begonnen sterk, maar kwamen wel achter door Niek Daalmeijer. Vlak voor de pauze leek Angelo Siep op weg naar de gelijkmaker, maar de aanvaller werd door Marc Dekker onderuit gehaald. Het leverde de verdediger van Nunspeet een rode kaart op.

Tegen tien man was MASV na de pauze heer en meester. Esen Gürbüz zorgde al snel voor 1-1. MASV leek op weg naar meer, maar een uitbraak via Marnix Tissingh betekende opnieuw een achterstand. In de slotminuut kreeg MASV loon naar werken. Nick Buijl schoot vanaf elfmeter raak, nadat Shiwan Hamdaziz was neergelegd door de doelman van Nunspeet. In de noodzakelijke strafschoppenserie bleef de thuisploeg ijskoud.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal