Volledig scherm
Honorio Bambi van ESA, hier tegen DVOV, scoorde dinsdagavond de 4-0 tegen VVO. © Fons Sluiter

Theo Weijs trapt Arnhem Cup af met hattrick voor ESA tegen VVO

Arnhem Cup voorrondeROZENDAAL - De voetballers van ESA zijn het toernooi om de Arnhem cup dinsdagavond begonnen met een knallende overwinning op VVO. De Arnhemmers waren op de Pinkenberg in Rozendaal veel sterker dan de thuisploeg: 0-5. Mede dankzij een ijzersterk startschot van Theo Weijs, die een hattrick maakte (0-1, 0-2 en 0-3).

Bij rust was het verschil tussen zondag-derdeklasser VVO en zaterdag-derdeklasser ESA nog maar één goal: 0-1 door een beauty van Weijs die de bal in de kruising volleerde. 

Dat het bij één goal bleef was  mede te danken aan de ESA-grensrechter die een goal van VVO’er Menno Arentsen bij een stand van 0-0 af vlagde vanwege buitenspel. Maar ook aan VVO-doelman Max Jansen. Hij stopte een strafschop van Tom Titarsolej.

Na rust zorgde Weijs voor een grote marge (0-3).  Honorio Bambi en Tom Titarsolej maakten 0-4 en 0-5.

ESA treft in de tweede ronde opnieuw een club uit Velp. Het SC Veluwezoom  van trainer Jhon van Beukering komt dan op bezoek in Arnhem. Dat duel staat gepland voor het weekeinde van 21/22 december.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal