Volledig scherm
Thomas Buitink, Thomas Oude Kotte en Cali Daniel met de kampioensschaal van Jong Vitesse. © Ben Gal

Thomas Oude Kotte vertrekt: 'Niet geslaagd bij Vitesse'

ARNHEM - Thomas Oude Kotte vierde zondag een dubbel feest; het kampioenschap met Jong Vitesse en zijn naderende afscheid na tien jaar Vitesse. ,,Ik ga met een goed gevoel weg”, zei de verdediger in het feestgedruis op sportcentrum Papendal en ,,ja, het is ook nu zeker dat ik wegga.”

De linksbenige verdediger (22 jaar) kon voor drie jaar bijtekenen bij Vitesse, maar kiest na een voetbalseizoen met pieken en dalen een ander pad. ,,Er zijn teleurstellingen geweest en mooie dingen. Dit is een van de mooie dingen. Ik heb Europa League gespeeld, wedstrijden in de eredivisie en ik ben weer teruggekeerd bij dit elftal. Dat kan allemaal, hoort erbij”, weet de 22-jarige Apeldoorner.

Quote

Ik ben een grote jongen geworden bij Vitesse. Nu is het tijd voor iets nieuws

Thomas Oude Kotte, Vitessenaar

Hij laat de vraag waarom hij destijds terug moest van de eerste selectie naar Jong Vitesse onbeantwoord. Ergens steekt iets, maar zijn besluit staat vast. ,,Ik heb lang nagedacht over wat ik moest doen; blijven of weggaan. Met veel mensen gesproken. Ik vind, na tien jaar, dat ik het niet helemaal heb gemaakt bij Vitesse. Ik kon blijven, maar het is tijd voor een andere omgeving, een andere uitdaging.”

Hij mikt op de eredivisie of de Serie B in Italië; een club waarvan hij de naam niet wil noemen. ,,Die contacten zijn er, ja. Al een tijdje en ze lopen nog. Ik heb meerdere dingen lopen.”

Over de Nederlandse belangstelling, eredivisie of eerste divisie? ,,Even de play-offs afwachten. Met Henk Fraser naar Sparta? Oh, die zijn dus gedegradeerd. Ik mik in eerste instantie op eredivisie. Maar ik ga nu eerst vakantie houden. Het wordt even een onzekere periode, dat is niet anders.”

En terugdenkend aan tien jaar Vitesse. ,,Ik heb veel geleerd, positief en negatief. Ik ben een grote jongen geworden bij Vitesse. Nu is het tijd voor iets nieuws.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal